Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Nu har vi öppnat anmälan till årets första tillfälle för båtägare att mäta in för SRSv-mätbrev, den 4 maj på Säbyvikens marina. Omfattar mätning av deplacement, skrov, rigg och djupgående i enlighet med SRS-regelns riktlinjer för båtar upp till 8,5t.
 
Svenska Seglarförbundet bjuder i år in till två Seglarskole-webbinarier för er som arrangerar SSF Seglarskola. Ett med inriktning till er som är huvudinstruktör på seglarskolan och ett till er som är engagerad i det administrativa kring seglarskolan.
 
Med anledning av den stora efterfrågan på utbildningsplatser till vår Seglarskoleansvarig-kurs som genomfördes härom veckan erbjuds nu ytterligare ett kurstillfälle i form av två webbinarier 17 - 19 april.
 
På torsdag har du möjlighet att lyssna till Lotta Wanning berätta om vitsen med att ta vara på idrottens alla lärorika tillfällen, ha ett positivt samarbete med barnens tränare, visa ett villkorslöst stöd för sitt barn och hantera vanliga dilemman.
 
Pandemin fortsätter hålla idrotten i en svår situation. Det är ett tufft läge för alla oss ideella ledare som jobbar hårt med planering och förberedelser när smittspridningen pendlar och restriktioner både skärps och tillkommer.
 

Seglingsledare Blå

(2021-02-24 15:47)
Snart stänger anmälan till vårens kurstillfällen för dig som vill utbilda dig till blå seglingsledare och kunna verka som seglingsledare/funktionär vid kappseglingar på blå nivå (regionala tävlingar).
 

Svensk Segling på turné

(2021-02-22 07:00)
Dags för årets turné, vi hoppas träffa minst lika många klubbrepresentanter som vanligt! Alla klubbar i Stockholms-distriktet är varmt välkomna till den helt digitala ÖST-träffen måndagen den 15 mars kl. 18-20.
 

Liros Cup Ost för jollar

(2021-02-16 16:11)
Stockholms Seglarförbund hoppas tillsammans med arrangerande klubbar kunna etablera en cup för jolleseglande ungdomar på ostkusten som erbjuder fler tillfällen för kappsegling som passar alla nivåer och ger fler möjligheter att träffas.
 
I väntan på varmare väder och segling på vattnet bjuder Stockholms Seglarförbund in distriktets jolleseglare till en digital regelföreläsning söndag 21 februari kl 14 – 16 på temat praktisk regelkunskap med kappseglingsdomaren Claes Lundin.
 
Stockholms Seglarförbund erbjuder inför säsongen en lärgrupps-kurs för introduktionsutbildningen Seglingens Ledarskap Grund (SLG) den 15-22 februari.
 

Vinterteori Opti 2021

(2021-01-27 16:51)
I väntan på varmare väder och segling på vattnet bjuder Stockholms Seglarförbund in distriktets optimistjolleseglare till fem digitala teorikvällar under februari/mars.
 

Utbildningsprogram 2021

(2020-12-23 11:02)
Det går nu att anmäla sig till flera av vårens utbildningar för instruktörer, tränare och kappseglingsfunktionärer. För 2021 är vårt utbildningsprogram anpassat efter rådande pandemi så var uppmärksam på att en del kurser kommer ske digitalt.
 

KSSS Offshore Clinic

(2020-12-09 12:43)
Till er som är intresserade av att ta nästa steg som havskappseglare vill vi tipsa om KSSS Offshore Clinic som återigen kommer köras under säsongen 2021!
 

Kustskepparkurs

(2020-11-24 15:48)
StSF bjuder in till Kustskepparkurs med fokus på de aktiva yngre seglarna i distriktet. Kursen vänder sig i första hand till aktiva ungdomar upp till 25 som redan har förarintyg. I mån av plats kan även äldre seglare delta i kursen.
 

Regelkvällar

(2020-11-22 17:24)
KSSS och StSF bjuder in till regelkvällar. Nästa tillfälle är äger rum tisdag 1 december och genomförs helt digitalt.
 

Postadress:
SS Färingarna - Segling
Anders Lööw, Stenhamravägen 95
17965 Stenhamra

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@SSFaringarna.se

Se all info