Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Egna nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Egna nyheter


2020. Kickoffen blir i år inställd av orsak vi alla känner till. Kappseglingskommitén kommer att med årsskriften skicka lite mer information gällande årets seglingar, sådant vi brukar ta upp på kickoffen. Det kommer att bli någon mer segling på Näsfjärden jämfört med ifjol.

Året har precis börjat. Styrelsen har haft det första mötet. Datumet för den första aktiviteten, kickoff, är planerat till 20 april.

2019. Dags för de stora drabbningarn, Görväln Cup och Höstrace. Inbjudan finns länkade i fliken Program.

Ett stort GRATTIS Svante och Andy till tredjeplatsen (totalen) på Ornö Runt! En bra bit över 100 båtar fullföljde denna segling. Med sin Omega 42 seglade han för SS Görväln, vilken fin reklam!! Se ornorunt.se

Två onsdagsseglingar har nu varit. Vi har fått se nya båtar och gastar på banan, jättekul. Senast var Ari med sin trimaran med, häftig att se. Andy visar upp sin nya Dehler, den går fort! Båda kvällarna hittills har haft god vind och sol :-)
Tänk nu på att nästa kvällssegling är på tisdagen den 28/5.

 

Styrelsen har haft ett första möte för året. Kappseglingskommittén har föreslagit datum för seglingar och andra arrangemang. Du ser dem på Programsidan. I sedvanlig ordning siktar vi på att årsskriften kommer ut i april.
2018. Så går snart hösten över till vinter. Som brukligt är har vi årsmötet första måndagen i december, alltså den 3-e. Kallelse till Ņrsmöte 2018.pdf

Nu när båtarna ligger på land och vilar är det dags att fira vinnarna av olika tävlingar som varit under säsongen. Vi startar med prisutdelning för Mälarens SRS-cup. Den sker hos Kvarnvikens BS söndagen den 11 november klockan 15 i deras klubbhus. SSGÖ-s årsmöte med mer prisutdelning sker på måndagen den 3-e december. Årsmötets kallelse kommer i november.

Nu när höstsäsongen startat vill vi påminna om GC-distans tillika Ärtskär runt den 26 augusti samt GC-bana och jubileumsfesten 1 september. Se i programfliken.

Så har de första kvällsseglingarna körts, senast var vi 13 båtar på banan, kul! I denna vecka seglar vi på tisdagen den 5/6, återigen på Näsfjärden.
I helgen så seglas Jungfrusundsregattan då vi bland annat tävlar i lag för vår klubb
SS Görväln. Vi är några båtar som ska dit men önskar att vi får fler med oss. I startavgiften ingår kalas med mat efter seglingarna på Jungfruholmarna. Hoppas vi ses på fjärden!!

På onsdagen den 16 maj startar kvällsseglingarna på Görväln. Onsdagen därefter, den 23 maj seglar vi på Näsfjärden. Däremellan seglas Vårracet på lördagen. Det ser ut som att det ska bli sommarkänsla alla tre gångerna så passa på att starta säsongen tidigt i år. Seglingsföreskrifter och inbjudan hittar du genom länkar från Programsidan.

Nu är årsskriften skickad. Den första uppstarten är Kick Offen hos JBS på måndagen den 23/4 kl.19. Länkar till våra seglingar finns under fliken Program. Alla vårens seglingar finns med än så länge.
En nyhet för i år är Mälarens SRS-cup vars första delsegling är Jungfrusundsregattan den 9 juni. Ses vi där?

Här vill vi även tipsa redan nu om vårt 50-års jubileum. En eskadersegling m.m. står på programmet.


Årsskriften kommer att skickas i början på april, håll ut. Några axplock ur innehållet; -Jubileum 50år! -Mälarens SRS-cup, en ny kappseglingsserie och ett och annat smått och gott.

Styrelsen har haft sitt första möte för säsongen. Uppdatering har skett för årets program, se den menyn.


 

2017. I årets Görväln Cup blev banseglingarna en riktig lättvindshistoria ända till sista seglingen som startades i kanten av regnmolnet. Vind och vatten kom över oss och vips var de två varven körda. Det var starkt av arrangören att få till alla fyra seglingarna!
Blöta kom vi i hamn hos JBS och fick en härlig ärtsoppa i oss, stort tack till familjen Bränge som ordnade med detta.

Vann gjorde en IF-båt denna gång tätt följd av Elan31.

Så här såg cupvinnarna ut.

SS Görväln tog återigen hem Ärtbössan under helgens segling Ärtskär Runt. Denna gång var det Svante med sin Omega 42 som visade vägen.
Nästa regatta är Görväln Cup banseglingar den 2 september, därefter Höstracet. Länk till båda seglingarnas Inbjudan

Nu i augusti sätter höstperioden igång. Kvällsseglingarna startar den 9-e med segling på Näsfjärden. Görväln Cup distans tillika Ärtskär Runt går den 20-e. Inbjudan från KBS. Där har vi att försvara klubbens vinst från förra året!

 

På onsdag den 17 maj startar den första kvällsseglingen! Veckan efter gäller tisdagen istället. Seglingsföreskrifter hittar du på Programfliken.
Därefter kommer Vårracet och Frog Race.

2017. Styrelsen har börjat arbetet inför denna säsong. Kick off blir 24 april hos JBS som sig brukar. Har du noterat klubbens nya e-postadress, ssgorvaln@gmail.com?
Det finns även en facebookgrupp Segelsällskapet Görväln som du kan gå med i.n

Inga nyheter är skapade

Postadress:
SS Görväln - Segling
Ingemar Jerling, Kastanjevägen 8
17564 Järfälla

Kontakt:
Tel: 087958628
E-post: ssgorvaln@gmail.com

Se all info