Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idag lördag 28 mars klockan 11 till cirka 12:30 är du välkommen på vårt webbinarium och få senaste infon om coronasituationen, hur våra landslagsseglare har det och mycket annat. Du kan ställa frågor via chatten. Var med via mobil, padda eller dator.
 
Här följer uppdaterad information kring utvecklingen av coronaviruset, hur det påverkar vår verksamhet närmaste tiden och generella råd till klubbar.
 

Sommar-OS skjuts upp

(2020-03-24 16:43)
På tisdagen beslutade Internationella Olympiska Kommittén (IOK) att skjuta upp sommar-OS 2020 till 2021. Exakt vilka datum spelen ska genomföras har man inte slagit fast, men det blir ”efter 2020 men senast sommaren 2021”, skriver IOK på sin hemsida.
 
Vårt förbundsårsmöte Seglardagen flyttas fram till november men vi bjuder in alla som vill till ett digitalt informationsmöte lördag 28 mars klockan 11 då vi berättar om året som gått och vad vi har framför oss 2020.
 
Vill du bli ledare i segling - instruktör, tränare eller funktionär eller komplettera din kompetens inom hållbarhetsområdet? Nu kan du göra på ett enkelt sätt via våra webbkurser.
 

Nytt i SRS inför 2020

(2020-03-19 17:07)
Välkommen till SRS2020! Vi har nu öppnat för mätbrevsansökningar för alla båtar. Flerskrovstabellen kommer inom kort.
 
Många flerskrovsbåtar ingår i SRS-tabellen och är helt fritt att användas. Skulle din båt inte finnas med eller är modifierad jämfört med standarden i tabellen kan du ändå vara med och kappsegla med ett eget SRS-mätbrev.
 
Vill du vara väl förberedd för kappseglingssäsongen, som seglare eller domare? Då ska du passa på att gå vår webbutbildning i kappseglingsregler och göra det digitala regelprovet.
 
I princip all världens elitidrott ligger just nu nere. Men förr eller senare kommer allt igång igen och då gäller det att vara redo – inte minst de som tänkt sig att vara med på OS i Tokyo.
 
I år testade Jollekappseglarna Västerås att arrangera sitt årsmöte digitalt. Här delar de med sig av sina lärdomar!
 

Avgifter för SRS

(2020-03-18 14:16)
Avgifter för SRS mätbrev 2020. Användning av SRS-tabellerna och registrering av det för året nya Standardmätbrev är helt kostnadsfritt.
 

SRS Tabeller

(2020-03-17 18:21)
SRS-tabeller för standardbåtar. Nya båtar och många jollar har tillkommit i år. Nya möjligheter med nya begreppet Standardmätbrev
 
Christina Örtendahl får sällan några artiklar skrivna om sig. Få undrar hur hennes träning och förberedelser går. Men just nu förbereder hon sig för att kunna göra sitt bästa under sommar-OS i Tokyo – som seglingsdomare.
 
Med anledning av situationen med coronaviruset så kommer vårt förbundsårsmöte, Seglardagen att skjutas upp och istället äga rum på Seglarträffen i november. Vi kommer dock att ha ett digitalt informationsmöte den 28:e som är öppet för alla.
 
Idag öppnar intresseanmälan för årets roligaste event för juniorer, lagtävlingen Jr Cup i Marstrand 1-4 juli. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller.
 

Postadress:
SS Görväln - Segling
Ingemar Jerling, Kastanjevägen 8
17564 Järfälla

Kontakt:
Tel: 087958628
E-post: ssgorvaln@gmail.com

Se all info