Hoppa till sidans innehåll

Info 30 maj -22


Glädjande kan vi berätta att SSH:s miljöprojekt rullar på enligt tidsplan.
Betongplattan är gjuten och nästa steg är förberedelse för tältmontage vilket sker vecka 23. För att få börja använda vår anläggning måste byggnadsnämnden göra en slutbesiktning som visar att vi uppfyller kraven i bygglovet. Slutbesiktningen planeras ske innan midsommar för att hallen ska kunna börja användas efter höstens upptagning. Vi har även fått bidrag från Hjälmarens båtförbund, HBF för att bygga en motorbåtslyft inne i hallen. Lyften ska vara klar till hösten 2022.

Sanering av båtbottnar kommer att startas upp efter höstens upptagning.

Båtar som uppvisade mätvärden som innehöll tenn kommer att vara prioriterade.

Vem och vilka båtar som får börja saneringsarbetet beror på flera parametrar men båtägarens intresse styr. Saneringen sker i tre steg, rengöring, uttorkning av fukt därefter målas botten. Steg ett sker lämpligen på hösten, steg två på vintern och steg tre på våren.

För er som vill sanera botten genom att använda gel och skrapa bort bottenfärgen kommer SSH tillhandahålla material enligt den rengöringsmetod som du valt och då ingår även skyddsutrustning för de som utför arbetet.

Blästring

Vi är flera båtägare som planerar att sanera botten med blästring. Genom blästring kan man snabbt rengöra många båtar under begränsad tid. Genom att rengöra en båt i halva tältet medan vi själva förbereder nästa båt i den andra halvan av tältet. På så sätt håller vi ned tidsåtgången och kostnaden som åtgår att rengöra just din båt. Om det är ett alternativ för dig kontakta hamnkapten, Per innan v.23 för mer information.

Redovisning av arbetade timmar
Då SSH:s åtagande består i eget arbete så är det oerhört viktigt att du kan redovisa alla timmar som läggs av dig både för planering, restid och genomförandet.
Kenneth Risberg har blanketter samt vill ha underlaget för redovisning när saneringen är klar (mer info kommer.).

SSH:s anläggning kommer även att kunna erbjudas till andra båtägare i Hjälmaren. Att vi hjälper andra båtklubbar och båtägare är för att SSH tar ett ansvar för Hjälmarens vatten.


Samtidigt som vi gjöt plattan passade SSH på att förbättra sjösättningsrampen. Rampen är gjuten i en speciell betong för bra grepp och frostsäkerhet och beräknas vara klar att använda från 1 juni. Norra hamnen kommer även att få anvisad bilparkering för att minska påverkan på våra gräsmattor.

Hamnkapten Per Jansson

Telefon 070-533 33 53

Uppdaterad: 30 MAJ 2022 21:18 Skribent: Katarina Waldenborg

Postadress:
SS Hjälmaren
Grythem 771
70598 Lillkyrka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sshjalmaren@hotmail....