Hoppa till sidans innehåll

Onsdags-Seglingar


En möjlighet att kvällssegla tillsammans med vänner. För många av oss är det en krydda att även få kappsegla mot våra vänner. Nivån på tävlandet avgör varje besättning själv (dock gäller att man följer reglerna i denna inbjudan).

 

Vi ska segla 5 seglingar på våren och 5 på hösten. På tisdagsseglingarna kommer vi att utse en klubbmästare för året. De 8 bästa resultaten räknas. I år kommer 5 av seglingarna att starta med lysstart utanför startberget och målgång sker på samma plats. Det blir lugnare vid start för dig som tycker att starterna är trånga. 

Startskottet går 18:30 så du bör lämna Örebro vid 17-tiden för att hinna ut. Vi tänkte att vi samlas vid mastkranen kl 17:30 för att ge nya gastar och skeppare tillfälle att mötas samt att vid jaktstart utdela starttider till deltagande båtar. De starter som sker i September går 18.00 och samling sker då 17.00 vid mastkranen (p.g.a mörker). Seglingarna är ca. 5 distansminuter långa och tar ca 60-75 minuter att segla. Efter avslutad segling brukar de flesta besättningar avnjuta medhavd fika tillsammans med de övriga seglarna.

 

Deltagande båt skall vara försäkrad och flytväst är obligatorisk. Det ska finnas minst 2 personer på varje båt.

Seglingsföreskrifter

 

Schema 2020 

 

Vid frågor, hör av dig till:

Ulf Andersson Frejd

070-5675688   

 Alla är VARMT VÄLKOMNA att segla på onsdagskvällar!

Uppdaterad: 24 MAR 2021 19:43 Skribent: Mats Sandberg

Postadress:
SS Hjälmaren
Grythem 771
70598 Lillkyrka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sshjalmaren@hotmail....