Hoppa till sidans innehåll

Rapport från ett möte

02 APR 2011 14:24
Många idéer om hur Selånger Bandys medlemmar ska känna sig som en och samma förening.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2011 05:33

Torsdagen den 31 mars samlades runt tjugo tunga Selångeranhängare på Scandic Nord för att komma fram till vad klubben bör göra för att vara EN förening. Frågan som ställdes var: "Hur gör vi för att stärka banden inom föreningen?"

Efter en ganska lång inledning om bland annat föreningsdemokrati av mötets ordförande, Magnus Forsberg från SISU Idrottsutbildarna, blev det fika. Scandic bjöd på bullar och apelsiner och vi pratade om vad ljust det har blivit på kvällen nu när det är sommartid och om vad gott det är att dricka grönt te med mynta i Tunisien och om ditten och datten.

Sedan tog de verkliga diskussionerna fart och tack vare den grund Magnus Forsberg lagt genomsyrades rummet av att det är vi tillsammans som bestämmer vad som ska hända med Selånger; låt oss göra det bästa av det.

Hur stärker vi banden mellan mellan medlemmarna, mellan de olika lagen, mellan ledarna och mellan de arbetsgrupper som finns? Många idéer och åsikter poppade som sagt upp. Här är ett urval:

  • En klubbstuga - Nu är föreningen samlad på Gärdehov, men det finns inget rum som känns som Selångers. Ett hus med samlingslokal, omklädningsrum och förråd vore önskvärt. Av många anledningar, men framför allt skulle det bli en naturlig mötesplats.
  • Kläder/symboler - Kanske borde vi styra upp en mer enhetlig klädsel för våra lag och medlemmar?
  • Utbyte mellan a-lag och ungdomslag. Utnyttja a-lagsspelarna mer som förebilder för ungdomsspelarna. Öka kotaktytorna däremellan. Faddersystem?
  • Kickoff/upptakt - En dag på hösten när hela föreningen samlas och tar avstamp för säsongen. Alla lag presenteras.
  • Fika. Det ska fikas mer. Särskilt föräldrar ska fika i samband med skridsko- och bandyskola.
  • Hemsida - Föreningen bör presenteras mer enhetligt och information av allehanda slag lättare att hitta. Alla lag finns inte ens på sidan.
  • Studieresor - Några kanske kan åka och hälsa på föreningar som gör något bra för att se hur de arbetar.
  • Meningen med föreningen - Vi måste komma ihåg varför vi gör det vi gör och vilka värderingar föreningen vilar på. Det förenar oss.
  • Intresse för styrelsearbetet - Det vore bra om medlemmarna försökte ta reda på lite mer om vad som händer i klubben istället för att säga "Styrelsen hör man aldrig nånting ifrån."

Av dessa förslag röstade mötet fram tre som extra viktiga:
1. Klubblokal på Gärde
2. Hemsida/kommunikation
3. Utbyte mellan a-lag och ungdomslag

Dessa tre områden bör alltså prioriteras i arbetet att göra Selånger till EN förening.

Trots sommartiden var det mörkt när tankesmedjan stängde för den här gången. Jag tror att de flesta kände sig nöjda över att ha kommit fram till något konkret.

Skribent: Peter Hansson

 

 

Sponsorhuset.se

 

 

Postadress:
Selånger SK Bandy - Bandy
Box 1003
85111 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060552595
E-post: This is a mailto link

Se all info