Hoppa till sidans innehåll

Ordförandens spalt


Tryck på filen för att visa original.

 

Nytt år och nya segel på fjorden

Årsmötet den 1 december samlade ett 40-tal medlemmar. Vi började traditionsenligt med prisutdelning och efter avslutat möte serverades ärtsoppa. Styrelsen fick några nya medlemmar och några ledamöter bytte ansvarsområden. Hela styrelsen redovisas på annan plats i tidningen.

 Som de flesta redan känner till slutade SS Kaparens lag på åttonde plats vid 2016 års upplaga av ”Allsvenskan i Segling”. Inför säsong 2017 gör vi en ny satsning. Lagkapten blir i år Johan Björling, som skall samla ihop ett lag om 15 personer. Laget skall bestå av en blandning av kvinnor och män, gamla och unga. Om du är intresserad, skicka ett mail till This is a mailto link och berätta om dig själv och dina erfarenheter och meriter inom segling.

Som extra bonus inför säsongens Allsvenska har SS Kaparen även fått förmånen att arrangera finalseglingarna under tre dagar 8-10 September. Det kommer att bli ett event för hela familjen med professionell speaker, prova-på-segling och många andra kringaktiviteter. En projektgrupp under ledning av Thomas Hansson-Mild har börjat formera sig. Vill du vara med, eller bidra på annat sätt, kontakta This is a mailto link.  

Övriga regattor under 2017 omfattar; OK-jolle sprint ,22 april, Gottskärsregattan för alla typer av jollar, 6 juni, Regionskval i Optimistjolle,10-11 juni, och Luciasegling den 2 december. Datum för klubbmästerskapet beslutas senare. För dig som vill delta så sker anmälan via sskaparen.se. Om du vill hjälpa till som funktionär kontaktar du This is a mailto link.

Som alla ideella föreningar är SS Kaparen helt beroende av sina medlemmar för att kunna hålla verksamheten igång. Din medlemsavgift gör det möjligt, så gör ett aktivt val att vara medlem även i år. Vid årsmötet beslutades att medlemsavgiften skall vara oförändrad även 2017, det vill säga 300 kr för enskild medlem och 500 kr för ett familjemedlemskap. Inbetalningskort har skickats ut med brev till alla som tidigare varit medlem. Om du ännu inte är medlem, eller varit passiv medlem under något år, går du in på sskaparen.se under ”Bli medlem” och anmäler dig så kommer ett inbetalningskort att skickas ut via mail.

Snart börjar den organiserade träningen i optimistjolle, e-jolle och tvåmansjolle. Om du eller någon du känner är nyfiken på segling så hör av dig till kansliet, This is a mailto link, så kontaktar vi dig med mer information.

Slutligen vill jag passa på att påminna om seglarskolan, med ett för i år delvis nytt program. Gå in på www.sskaparen.se och registrera din anmälan. Antal platser är begränsat så först till kvarn är det som gäller.

Seglarhälsningar

Henric Gillerberg

Ordförande SS Kaparen

 

 

Uppdaterad: 15 MAR 2017 10:47 Skribent: Henric Gillerberg

sailwave

svsj-_banner 190x158

  logga

Postadress:
SS Kaparen - Segling
439 94 Onsala, Gottskärsvägen 180
43994 Onsala

Kontakt:
Tel: 0300 61290
E-post: This is a mailto link

Se all info