Hoppa till sidans innehåll
optimister

Segla Optimistjolle (från 8 år)


Optimistjollen är en av världens absolut största båtklasser och anses av många vara den optimala nybörjarbåten. Optimisten bjuder på utmaningar för alla nivåer.

Vi delar in våra kurser i nybörjare, fortsättning och grön kappsegling. För att delta i optimistkurserna bör du ha fyllt 8 år och kunna simma 200 meter. Har du inte en egen Optimistjolle kan du hyra en av oss. Du som har egen egen båt får  förvara den vid båthuset under kursens gång.

Efter avslutad kurs får du diplom och seglarmärke: brons för nybörjare, silver för fortsättare och guld för kappseglare.

 

Nybörjarkurser

Det är här du lär dig grunderna till segling och att själv hantera en båt samtidigt som du har väldigt roligt. Känner du för det kan du gå kursen flera gånger.

 

Fortsättningskurser

För dig som redan har seglingsvana eller har gått en nybörjarkurs. Du kommer att lära dig ännu mer om hur man seglar och sköter en optimistjolle. Även denna kurs kan du gå flera gånger.

 

Kappseglingskurser

För dig som har gått både nybörjar- och fortsättningskurs eller har motsvarande seglarkunskaper från annat håll. Du kommer att lära dig de rätta teknikerna för att kappsegla.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:09 Skribent: Karin Koritz

  logga

 

Postadress:
SS Kaparen - Segling
439 94 Onsala, Gottskärsvägen 180
43994 Onsala

Kontakt:
Tel: 030061290
E-post: This is a mailto link

Se all info