Hoppa till sidans innehåll

C55-segling för vuxna tillsammans med instruktör


Under några år har vi inte haft möjlighet att erbjuda kurser för vuxna. Bland våra medlemmar har det funnits en stor efterfrågan på denna typ av verksamhet, vilket också framkom på visionsdagen vi hade förra våren. Det är därför roligt att vi nu har möjlighet att erbjuda kurser i klassen C55, vilken lockar både juniorer och seniorer samt tjejer och killar. Hela sommaren kommer vi anordna vuxenkurser, där man tillsammans med en instruktör får möjlighet att lära sig seglingens grunder. Att C55 är en liten kölbåt ses som en stor fördel vid undervisning av vuxna.

 

”Med C55:an har jag försökt skapa en segelbåt som skall tillfredsställa så många önskemål som möjligt. En relativt billig instegsbåt att locka nytt folk till båtlivet med eller att få tillbaka en del erfarna seglare som tagit en paus i sitt båtsportande.

Det är naturligtvis för mig speciellt tillfredsställande att C55 redan har deltagit i matchracing- tävlingar på västkusten mellan olika segelklubbar.” Pelle Pettersson, konstruktör

 

Vi har både veckokurser och helgkurser, och kostnaden ät 1500 kr per deltagare för veckokurs och 1000 kr för helgkurs, inklusive hyra av båt.

 

Anmälan och kursschema 

 

 

Uppdaterad: 14 MAJ 2018 10:41 Skribent: Karin Koritz

  logga

 

Postadress:
SS Kaparen - Segling
439 94 Onsala, Gottskärsvägen 180
43994 Onsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info