Hoppa till sidans innehåll

Lång tradition som kappseglingsarena


Segelsällskapet Kaparen som bildades 1931 är starkt förankrat i Onsalaområdet. Under åren sedan starten har många barn och ungdomar lärt sig segla genom den populära seglarskolan. Flera av klubbens aktiva seglare deltar i olika internationella mästerskap runtom i världen och i vattnet utanför Gottskär pågår omfattande träningsverksamhet året runt.

De tävlingar som arrangeras varje år har bidragit till att sätta SS Kaparen på Sveriges seglarkarta och idag räknas Kungsbackafjorden som ett av Sveriges bästa seglingsvatten. Här varvas lokala tävlingar som Gottskärsregattan (jollar) och Nidingen Runt (kölbåtar) med nationella och internationella mästerskap. I mitten av december arrangeras årets sista tävling, Luciaseglingen, som blivit en tradition med 100-talet seglare från hela Sverige.

SS Kaparen har fostrat många som idag är etablerade inom Sveriges seglarelit, exempelvis OS-seglaren Sebastian Östling, Anders Dahlsjö som seglat Volvo Ocean Race, Starbåtsmästaren och OS-seglaren Mats Johansson samt Marie Björling-Duell som tillhört världseliten i matchracing samt bröderna Victor Bergström och Fredrik Bergström vår senaste OS medaljör.

I Gottskär finns tre sjösättningsramper och en kran för kölbåtar. Klubbens café har alltid öppet under tävlingar och torsdagsseglingar. Inom promenadavstånd finns restauranger och Kaféer

Uppdaterad: 14 MAR 2018 19:47 Skribent: Karin Koritz

  logga

 

Postadress:
SS Kaparen - Segling
Gottskärsvägen 180
43994 Onsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info