Hoppa till sidans innehåll

Väderö Race 2017

2017-07-16 11:26
Rapport från en strålande seglingsdag!
  • Uppdaterad: 2017-07-16 22:45

Under lördagen arrangerade vi tillsammans med Rogers by the Sea en regatta som präglades av ett perfekt seglingsväder och sportsligt fina förhållanden.

Som vanligt så var H-båten Emma med Gunnar Seden från SSN vid rodret med i diskussionen om en topplats. De höll för förväntningarna genom att redan från början ta kommandot. Redan på första kryssen upp till Hjärterön plöjde de fram genom fältet av tidigare startande båtar.

Efter Hjärteröpricken var det en undanvindssegling in på Fjällbackafjorden med Spinnakkers i topp allt medan  båtarna med bäst SRS-tal fortfarande startade. Sist startande var Mikael Vesala i det nya kolfibervidundret Lakritsbåten en Pauger 30.

Efter Kråkholmsbojen var det en rundning på Musöfjorden och sedan rundning utanför Gluppöbassängen och åter ner till Småsvinningarna innan sista rundan till Södra syster startades.

På kryssen ut till Södra syster kunde man se att Sedens skulle vara ohotade men efter dem så var det en kamp mellan två Expresser och en 606a som gjorde en stark kryss.

Den Express som lyckades bäst var Eric Simonsson från Slören i Göteborg. Den andra välseglande Expressen hade Petrus Sörqvist från BJK i Grebbestad vid rodret. Den tufft kryssande 606an kom från vår andra grannförening Stora Stenar med familjen Länje som besättning. De kom till korta något på sista vändan mot Fjällbacka och fick vika sig för Mattis Ekvall från GKSS och Lars Nicklasson från Viken Ägir innan mållinjen kunde passeras.

Shorthandklassen hade tre startande och där segrade Lars Krabbe från Stora Stenar i en IF. Samtliga resultat från tävlingen finns publicerade här.

Vädret var sydvästlig vind med blandad molnighet och vindstyrka på 5-6 m/s som gjorde att de 18 Nm kunde seglas ganska nära den beräknade seglingstiden 2h 40min.

Efter seglingen bjöd Rogers på uppskattade mackor och de fina priserna från Sail Racing gjorde att dagen avrundades på ett uppskattat sätt.

SSN tackar seglare, funktionärer och sponsorer den trevliga dagen och det fina vädret var en skänk från ovan!

Välkomna åter 2018.

Skribent: Matilda Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SS Norderviken - Segling
Sekreterare: Gunilla Lundberg, Badvägen 5B
45740 Fjällbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link