Hoppa till sidans innehåll

Lär dig segla i Fjällbacka!


Vår målsättning är att seglarskolan ska vara något roligt som hör sommaren till. Eleverna ska lära sig att hantera sin båt, känna sig förtrogna med segling och förhoppningsvis vilja fortsätta segla.

 

Vår seglarskola vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som vistas i Fjällbacka med omnejd. Vi anordnar under sommarveckorna kurser i optimist och C55.

Tanken med piratseglarskolan är att väcka ett intresse för vatten och segling på ett roligt och lekfullt sätt. Vi leker många lekar och beroende på väder och vind både på land och vid vattnet, ute och inne (framförallt ute dock). Kursen är måndag till onsdag med start kl 15:15 och slut 18:15. v 28 kommer vara för barn 5-7 år och v29-31 för barn 6-7 år. 

För optimisterna har vi nybörjar- och fortsättningkurser under olika veckor hela sommaren, och en vecka är det kappseglingskurs. För den som inte har en egen båt finns det att låna. Kurserna är måndag till fredag 9-15 och lämplig ålder är 8-12.

I C55-seglarskolan finns nybörjar- och fortsättningskurser för ungdomar. Man seglar 2-3 personer med instruktör i varje båt, och båthyran ingår i kursavgiften. Ungdomskurserna ligger måndag tilll fredag 9-15 och vi rekommenderar 13-17 år. 

Simkunnighet minst 200 m är ett krav för alla kurser utom piratskolan. 

Seglarskolan har utbildade seglarlärare med stor erfarenhet av segling och seglarskoleverksamhet. 

Ansvariga för seglarskolan är Gunilla Lundberg, kontakt: This is a mailto link 

004860

Uppdaterad: 03 APR 2018 16:50 Skribent: Matilda Persson

Postadress:
SS Norderviken - Segling
Sekreterare: Gunilla Lundberg, Badvägen 5B
45740 Fjällbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link