Hoppa till sidans innehåll

Praktisk information


Välkommen till Rikskval I i Barsebäckshamn 18-19 maj

Välkomna till Barsebäckshamn. Här får ni viktig praktisk information inför Rikskval I. Barsebäckshamn är ett gammalt fiskeläge vid Öresundskusten med ca 350 boende vilket gör att det är trångt om plats så alla måste hjälpas åt med att få logistiken att fungera. Ni kommer att mötas av funktionärer som hälsar välkomna, hjälper er tillrätta och lotsar er rätt i Barsebäckshamn.

Vägbeskrivning
Om ni kommer norrifrån på E6, tag avfart 24 motBjuv, Kävlinge. Tag sedan höger i rondellen mot Barsebäck, Häljarp. I nästa korsning tag vänster mot Barsebäck. Fortsätt sedan ca 8 km och tag sedan höger mot Barsebäckshamn

Kommer ni söderifrån på E6, tag avfart 23 mot Barsebäck, Löddeköpinge och tag sedan höger i rondellen mot Barsebäck. Kör sedan rakt fram i nästa rondell mot Barsebäck och fortsätt sedan rakt fram i 5 km tills ni kommer till Barsebäckshamn

Ankomst/avlastning/sjösättning/släp-parkering
När ni anländer till Barsebäckshamn så kommer ni till en parkering och busshållplats vid infarten till samhället. Här sker all avlastning av jollar samt parkering. Har ni en följebåt att sjösätta, börja med att sjösätta den då det inte finns möjlighet att parkera släp i hamnen. Följ anvisningen nedan för sjösättning (lila linje).

När ni sjösatt förtöjer ni på ledig/grön plats och kör sedan bort till Barsebäcksverket där trailer parkeras. Se karta nedan.

Jollar lastas av på parkeringen och rullas sedan på Tångavägen (gul linje) ner till hamnen. Följ skyltar och funktionärsanvisning. Rulla inte ner jollarna längs Pinhättevägen då det blir trångt att passera bilar som ska sjösätta.

All parkering sker vid infarten till hamnen (P-plats och P-gräsyta). Tänk på att parkeringsförbud råder i hela Barsebäckshamn (zonförbud). Använd anvisade parkeringsplatser så minskar risken för böter och missnöjda hamnabor.

Hamnplanen
Jollar ställs upp på hamnplanen på området markerat med gult nedan.
Sjösättning av jollar sker på norra slipen, markerad med grönt.
En del av hamnplanen, markerad med rött, är reserverad för hamnens andelsägare och sjöräddningen.

Kansli och café finns i klubbhuset längst ut på mittpiren. Café har fika och mat till försäljning och lunchpaket kan förbokas på hemsidan. Caféet är öppet under lör och sön.

Sjösättningsrampen
Vid sjösättning av följebåtar, kör förbi rampen och kör medurs runt vaggan på slipen och backa sedan rakt bakåt mot vattnet. Se bilden nedan.

Tänk på att rampen är flack så kör relativt långt ner med släpet för att undvika att botten på båten slår i vid sjösättning.

Registrering
Registreringen sker i klubbhuset på fredagen 17.00-21.00 och på lördagen 08.00-09.30, se till att ha fyllt i rorsmansdeklarationen så går det fortare.

Segling, följebåtar och säkerhet.
Vi kommer inte ha några båtar på havet under fredagen så de som väljer att träna får själv ansvara för att det finns följebåtar ute. Vi vill att alla som har egen följebåt anmäler detta tillsammans med mobilnummer till sekretariatet. Samtliga båtar som ska vara ute och bevaka seglingarna ska ingå i säkerhetsorganisationen och kommer att få uppgifter som måste följas om det blir hårda vindar. All viktig information om tävlingen finner du på anslagstavlorna på klubbhuset. På klubbhuset finns mast för signalflaggor och vi tycker det är viktigt att du har koll på vad som hissas där.

På vattnet
Tävlingsområdet kommer att ligga V/NV om Barsebäckshamn och det är fria farvatten

men observera: Söder om hamnen från hamninloppet och V/SV-riktning sträcker sig ett långgrunt, stenigt rev ut till röda bojen, Kulornas grund (FL.R 3s). Rakt västerut och norrut är det inga grund men se upp för grundområdet nedan. Det gäller både seglare och följebåtar 

Upptag/avfärd
Efter seglingarna på söndagen är det många som vill komma hem snabbt, speciellt långväga deltagare, och det är därför viktigt att alla hjälps åt och följer anvisningarna från funktionärer och planen nedan.

Lastning av jollar sker på parkeringen. Ni som ska ta upp följebåt hämtar släpet på Barsebäcksverket, kör Rörbäcksvägen (följ skyltar och anvisningar) och köar sedan upp längs Rörbäcksvägen, se skiss nedan. Därefter slussas ekipagen ner för att ta upp följebåtar. Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att Pinhättevägen hålls fri för trafik. När ni sedan tagit upp er följebåt så kör upp till parkeringen för att lasta det sista och sedan bär det av hemåt.

https://lh6.googleusercontent.com/rsu8PUk27W765I5dm2sg2gHpTONH2waN3bMHzC_CbYrm_0BspiX_jgkakAT7tWDLdaqNqibgOI9l0WE2RZunMndE7urZP2ZGL4gMVbXudUI7hbFduuZp6vQbYHC8I4x3d6GE3dw6

 

Visa hänsyn
Vi har en mycket bra relation till de boende i Barsebäckshamn och båtägarna i hamnen då de flesta uppskattar liv och rörelse i hamnen och många är också engagerade i Rikskvalet.

Hjälp oss genom att köra försiktigt både på land och i vattnet, parkera där man ska och undvik att skräpa ner så att vi kan bibehålla den goda relationen och den positiva stämningen kring Rikskvalet.

 

 

 

 

Titel Uppladdad Filtyp Storlek
Välkommen till Rikskval i Barsebäckshamn_190430 Välkommen till Rikskval i Barsebäckshamn_190430 Välkommen till Rikskval i Barsebäckshamn_190430 2019-05-06 PDF 728 KB
 
 
 

Ansök om att bli medlem!

 

 

 VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA IGEN

VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2019

 

 Sponsorer Rikskval 18-19 maj 

 

  

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link