Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola 2019

Seglarskolan 2019

 

VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA – IGEN!

 

Sommar, sol, hav och seglarskola! Det är nu dags att anmäla Dig till fyra veckors intensivt båtliv med segling, navigering, knopslagning och bad tillsammans med gamla och nya kompisar. Seglarskolan är indelad i olika grupper efter intresse och färdighet. Vi arbetar med klara kunskaps- och färdighetsmål för alla deltagare. Seglarskolans verksamhet löper under de fyra första veckorna av sommarlovet: 17 juni till 12 juli, med undantag för Ungdomsseglarskola och de andra mindre kurserna som har kortare perioder. Se nedan för mer information om vilka tider som gäller för de olika alternativen.

Vårt motto ”världens bästa seglarskola” gäller även för 2019 och vi ser fram emot Din anmälan i god tid så att vi kan planera, förbereda och uppdatera våra duktiga lärare på bästa sätt. Anmäl dig så fort som möjligt –dock senast den 30 april.

 

NYBÖRJARGRUPPEN

Måndag till fredag kl. 09.00 – 13.00.

Du lär dig segla optimistjolle och får veta vad sjövett innebär. Kursen omfattar segling, enklare seglingstermer och allehanda hamn inriktade aktiviteter. Du får också prova på kölbåtssegling och tvåmansjolle. För att få delta måste du vara född senast 2011, och det går jättebra att vara äldre, du ska kunna simma minst 200 meter och kunna vattentrampa 4 minuter med enbart benen.

 

FORTSÄTTNINGSGRUPP 1

Måndag till fredag 09.00 – 13.00.

För dig som redan deltagit ett år i seglarskolan eller på annat sätt lärt dig segla optimistjolle under lite enklare förhållanden. Du lär dig behärska din optimistjolle i olika situationer och får ytterligare teori och enklare navigation. Vi seglar också tvåmansjolle och provar på kölbåtssegling.

 

FORTSÄTTNINGSGRUPP 2

Måndag, tisdag, torsdag, fredag kl.14.00 – 17.00 samt onsdag ca 18:00-20:00.

För dig som har gått minst två år i seglarskolan och vill vidareutveckla dina seglarkunskaper. Vi blandar segling i optimistjolle, tvåmansjolle och kölbåt med undervisning i navigation, knopar och sjömanskap. Du får träna man-över-bord, första hjälpen, väderkunskap och dessutom kommer du att få segla i lite tuffare väder. Vi betonar segling som lagsport där du får lära dig segla en större båt som en samspelt besättning. Målet är att du ska känna dig delaktig, engagerad och säker i seglandet av en större båt och att du ska kunna hantera alla positioner. Är du nyfiken på kappsegling får du så klart testa det också!

 

FLERMANSJOLLEGRUPPEN

Måndag, tisdag, torsdag, fredag kl.14.00 – 17.00 samt onsdag ca 18:00-20:00.

För dig som är född senast 2007 och vill vidareutveckla dina seglarkunskaper tillsammans med andra i flermansjollar så kan vi nu erbjuda en grupp som är inriktad på segling i klubbens RC Feva och 2-kronor där vi seglar tillsammans i en jolle och tränar på samspelet mellan gast och rorsman i en flermansjolle och att segla med gennaker. Självklart blir det även här blandad segling i optimistjolle, tvåmansjolle och kölbåt med undervisning i navigation, knopar och sjömanskap.

 

KAPPSEGLINGSGRUPPEN

Måndag, tisdag, torsdag, fredag kl.14.00 – 17.00 samt onsdag ca 18.00 – 20.00.

Denna grupp passar dig som har gått minst två år i seglarskolan och är intresserad av kappsegling eftersom gruppen erbjuder mycket träning i kappsegling. Självklart blir det även här blandad segling i optimist, tvåmansjolle och kölbåt med undervisning i navigation, knopar och sjömanskap. Kappseglingsgruppen deltar i klubbens onsdagsseglingar. Rorsmansträff är kl. 18.00 och seglingarna genomförs under lärarnas sakkunniga ledning.

 

UNGDOMSSEGLARSKOLA

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag 18.00 – 21.00, 24 juni - 12 juli

Segling är inte bara en guppande optimistjolle utan matchracing navigering, fart, laganda, utmaningar och ett sätt att resa och se nya platser i världen.  Förutom segling i 2-krona och kölbåt kommer kursen bl a att innehålla navigering, information om livräddning samt sjösäkerhet. Allt för att ni själva ska kunna bli bra och säkra sjömän. Dessutom planerar vi en långsegling (helgaktivitet) till hemlig destination om vädret tillåter.

För dig som är född 2006 eller tidigare, och som har erfarenhet från förmiddags- och eftermiddagsgruppen. I mån av plats kan vi även ta emot dig som inte har gått seglarskolan.

 

VUXENSEGLARSKOLA och Privat SEGLARSKOLA (Vuxna/Barn)

Vi erbjuder även andra kortare kurser för vuxna och för barn som gått i seglarskolan men vill segla mer.

Vuxenseglarskolan kommer arrangeras under veckorna efter barnens seglarskola, v. 29 och framåt (i mån av intresse och tillgång på kursledare). I den ingår 5 pass med 3 timmar per pass. Vi seglar 2 eller tre elever och en lärare per båt. Länken till anmälan hittar ni längre ner.

Är ni intresserade av privat seglarskola för vuxna eller barn så kontakta oss via mail. Detta ordnas i mån av tillgång på kursledare. Tider för kurserna anpassas till ledare och deltagarnas tillgänglighet.

 

ANTAGNINGSGRUNDER

Du ska ha en egen båt (gäller ej flermansjollegruppen, ungdomseglarskolan och vuxenseglarskolan). Vi har funnit att seglarskolan för barnen fungerar bäst om alla har sin egen båt. Båten skall vara försäkrad och utrustad enligt utrustningsinstruktion (finns att ladda ner här på hemsidan). Oftast finns det billiga båtar att köpa på våren. Kolla här på SSPs hemsida under 'Köp och sälj' i menyraden ovan, andra klubbars hemsidor eller Blocket.

 


AVGIFTER

Förmiddagsgrupperna*   3300 kr  (4 veckor)

Eftermiddagsgrupperna* 3000 kr (4 veckor)

Ungdomsseglarskola*2600 kr (3 veckor)

*Obligatoriskt medlemskap i SSP inkluderar olycksfallsförsäkring. Medlemsavgiften är 700 kr per familj.

 

Vuxenseglarskola   2500 kr(5 dagar)

Privata kurser450 kr/h  (minst 3 h, max 2 personer)

 

  

INFORMATIONSTRÄFF

Närmare information för antagna ges söndagen den 16 juni kl. 15.00 i SSPs Klubbhus, Barsebäckshamn. Denna träff gäller såväl deltagare som föräldrar. Vi kommer då också att besiktiga alla båtar. Vi kommer att finnas till hands mellan kl 11-14 samma dag för att bistå med kunskaper och verktyg för att fixa småfel på jollarna. Det är väldigt viktigt att jollarna är fullt funktionsdugliga på måndagen då seglarskolan startar (se utrustningsinstruktion här på hemsidan).  

 

ANMÄLAN

Anmälan för seglarskolorna ovan (förutom privata kurser) gör du senast 30 april. Vänligen fyll i anmälningsfomuläret som ni hittar här:

 

Anmälan

 

Besked om antagning och övrig information sänds ut i mitten av maj via e-post. 

Frågor besvaras av Anders Isgren 0707-173852 eller  This is a mailto linkAnsök om att bli medlem!

 

 

 VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA IGEN

VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2019

 

 Sponsorer Rikskval 18-19 maj 

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link