Hoppa till sidans innehåll

Modellbåtsegling


En liten delegation från Uddevalla trotsade kylan och blåsten och åkte till Almösund för att provsegla modellbåt hos STSS/rc.Efter en lite vinglig inledning fick vi lite snurr på hanteringen och dagen avslutades med lite race mellan några bojar. Det var tydligt vilka som hade seglat förr och som dessutom hade rätt segelyta i blåsten. Men detta gav blodad tand och det kommer att införskaffas egna båtar i SSVÄ.

DSC_0920DSC_0924DSC_0918

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:30 Skribent: Björn Gadd
Epost: This is a mailto link

 
Välkomna till Viken-Ägir!

Segelsällskapet Viken-Ägir (SSVÄ) är ett av de äldsta och mest anrika segelsällskap i Sverige. Klubbens historia sträcker sig tillbaka till 1870-talet.

Klubben håller till vid Rödöhamnen nära Lindesnäs-Gustavsberg, och vår klubbstuga ligger vackert placerad nere vid hamnen med underbar utsikt.

Viken-Ägir erbjuder en välorganiserad juniorverksamhet med seglarskolor på sommaren. Vi har en sektion för kölbåtssegling där vi kvällsseglar på onsdagar, och en sektion för kappsegling för både jollar och större båtar.

Vår största tävling är Bohusracet som samlar massor av båtar sista helgen i juni och är 170 sjömil lång genom och längs Bohuslän med vändning i Norge!

Postadress:
SS Viken-Ägir - Segling
Box 525
45116 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46704954185
E-post: This is a mailto link

Se all info