Hoppa till sidans innehåll

Kölbåt


Kölbåtsseglingen inom SS Viken-Ägir säsongen 2016

Viken/Ägir är klubben som värnar om all sorts segling. Även om kapseglingen ligger oss varmt om hjärtat så betyder också familjesegling lika mycket. Många tycker om att segla och umgås under lättsamma former i någon gästhamn eller naturhamn. Dessa aktiviteter skall också finnas organiserade i vår klubb. Vår gemensamma nämnare är segling vilket betyder att vi har mycket att umgås kring. 

Planerade kappseglingar

 • Juni, Orust Runt
 • Juni, Uddevalla shorthanded
 • Juni, Pantaenius Bohusracet
 • Augusti, Uddevallaregattan
 • September, Rödöpokalen


Om våra kappseglingar

Orust Runt – SSVÄ´s klassiska distanskappsegling med omvänd SRS (jaktstart), dvs. olika starttid och första båt i mål vinner. Seglingen är öppen både för Helbesättning  eller  Shorthanded. Mål i Gullholmen.

 

Pantaenius Bohusracet är klubbens och norra Europas största shorthandedkappsegling för kölbåtar med ett SRS högre än 1.00. Seglingen startar i Uddevalla och går i mål i Smögen. Segling tar för snittbåten 35h att genomföra. Det har blivit en riktig snackis och under båtmässan i år var föredragen runt tävlingen några av de populäraste tillställningarna med många åhörare.Ute i Smögen bjuder klubben alla seglare på en god fisksoppa med tilltugg. Det är en fantastisk upplevelse att få höra alla goa och nöjda seglare få prata av sig och ta det lugnt i vår lokal där ute. Stämningen brukar var riktigt härlig. Det är svårt för funktionärerna att gå och lägga sig. Man vill helt enkelt inte missa något. Ca: 180st båtar räknar vi med kommer till start.

Uddevallaregattan, är en av klubbens årligen återkommande seglingar och är den sista för säsongen i LIROS SRS Norra och således final i cuppen. Tävlingen är även öppen för jollar och ingår också i Liros SRS Cup. Vi räknar med att köra två banseglingar, alternativt segla en skärgårdsbana under dagen. 

Rödöpokalen, efter en lång seglingssäsong avslutar vi med vårt klubbmästerskap traditionsenligt sista lördagen i september. Klubbmästerskapet kan också ses som en final på våra onsdagseglingar se information separat.

 

 

Klubbens onsdagsseglingar, vår och höstsäsongen, ca kl. 18.00

 • Lära dig att kappsegla med kölbåt
 • Klubbkappsegling
 • Träna på ban-segling eller enklare skärgårdssegling
 • Vara med o umgås
 • Segla o varva ner från jobbet
 • Vill du segla med någon båt
 • Vill du segla i hårda race
 • Fika efter seglingen – det viktiga eftersnacket

Läs mer i uppslaget onsdagsseglingar i menyn till vänster! 

 

 

Uppdaterad: 11 APR 2016 21:00

 
Välkomna till Viken-Ägir!

Segelsällskapet Viken-Ägir (SSVÄ) är ett av de äldsta och mest anrika segelsällskap i Sverige. Klubbens historia sträcker sig tillbaka till 1870-talet.

Klubben håller till vid Rödöhamnen nära Lindesnäs-Gustavsberg, och vår klubbstuga ligger vackert placerad nere vid hamnen med underbar utsikt.

Viken-Ägir erbjuder en välorganiserad juniorverksamhet med seglarskolor på sommaren. Vi har en sektion för kölbåtssegling där vi kvällsseglar på onsdagar, och en sektion för kappsegling för både jollar och större båtar.

Vår största tävling är Bohusracet som samlar massor av båtar sista helgen i juni och är 170 sjömil lång genom och längs Bohuslän med vändning i Norge!

Postadress:
SS Viken-Ägir - Segling
Box 525
45116 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46704954185
E-post: This is a mailto link

Se all info