Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Segelsällskapet Viken-Ägir (SSVÄ) är ett av de äldsta och mest anrika segelsällskap i Sverige. Klubbens historia sträcker sig tillbaka till 1870-talet. Från början var de två olika klubbar, Viken och Ägir, men 1976 beslöt sig de båda klubbarna att slå sig samman och skapade nuvarande klubben Viken-Ägir. Klubben håller till vid Rödöhamnen nära Lindesnäs-Gustavsberg. Rödöhamnen har utvecklats och är idag Uddevallas största småbåtshamn. 

Klubbstugan ligger vackert placerad nere vid hamnen med underbar utsikt. Det går att hyra stugan för evenemang och sammankomster. Huset erbjuder kök, duschar och toaletter samt undervisnings eller festlokal.

Viken-Ägir erbjuder en välorganiserad juniorverksamhet med seglarskolor på sommaren. Vi har en sektion för kölbåtssegling där vi kvällsseglar på onsdagar med samkväm efteråt, har klubbtävlingar vissa helger samt har träffar ute i skärgården. Sedan finns en sektion för kappsegling för både jollar och större båtar. Vår största tävling är Bohusracet som samlar massor av båtar sista helgen i juni och är 170 sjömil lång genom och längs Bohuslän med vändning i Norge.

Vi har även en sektion som håller uppe intresset för jolle och brädsegling oavsett ålder.

Välkomna till oss!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:21

 
Välkomna till Viken-Ägir!

Segelsällskapet Viken-Ägir (SSVÄ) är ett av de äldsta och mest anrika segelsällskap i Sverige. Klubbens historia sträcker sig tillbaka till 1870-talet.

Klubben håller till vid Rödöhamnen nära Lindesnäs-Gustavsberg, och vår klubbstuga ligger vackert placerad nere vid hamnen med underbar utsikt.

Viken-Ägir erbjuder en välorganiserad juniorverksamhet med seglarskolor på sommaren. Vi har en sektion för kölbåtssegling där vi kvällsseglar på onsdagar, och en sektion för kappsegling för både jollar och större båtar.

Vår största tävling är Bohusracet som samlar massor av båtar sista helgen i juni och är 170 sjömil lång genom och längs Bohuslän med vändning i Norge!

Postadress:
SS Viken-Ägir - Segling
Box 525
45116 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46704954185
E-post: This is a mailto link

Se all info