Hoppa till sidans innehåll

Regattor


SSVÄ har som målsättning att arrangera minst två större regattor under året.

 

Orust Runt

Orust Runt är traditionellt ett av årets första äventyr för kappseglarna och ingår i den norra Liros SRS Cup-en. Seglingen startar vid Rödön samt har målgång vid Gullholmen och har dels en klass för fullbesättning och dels en klass för Shorthanded-besättningar (med 2 man ombord). Kan vara en lämplig träning för shorthanded-besättningar inför det betydligt längre Pantaenius Bohusracet.

 

 

Pantaenius Bohusracet.

Norden största shorthanded regatta som alltid seglas helgen efter Midsommar.  Under de sista åren har det varit drygt 150 båtar anmälda för att segla banan som går från Uddevalla ner till Marstrand och vidare norrut för att vid tresteinerne i Norge vända söder ut och gå i mål vid Smögen. Då har båtarna seglat nonstopp i ca 170M. Banrekordet ligger på lite drygt 24h.

 

Uddevallaregattan

Har under många år varit en ren kölbåtkappsegling som ingår i den norra Liros SRS Cup-en. Beroende på vindriktning varierar banans utseende mellan rena kryss länsbanor till en distanskappsegling ut under bron.

Tävlingen seglas i slutet av augusti.

 

I övrigt så har klubben arrangerat mästerskap för flera olika klasser, tex Kosterbåtar och 505-jollar

 

Vi söker alltid efter folk som vill vara med och hjälpa till med våra arrangemang. Hör av er till någon i styrelsen om ni vill hjälpa till.

Uppdaterad: 11 APR 2017 08:57 Skribent: Pär Bäck

 
Välkomna till Viken-Ägir!

Segelsällskapet Viken-Ägir (SSVÄ) är ett av de äldsta och mest anrika segelsällskap i Sverige. Klubbens historia sträcker sig tillbaka till 1870-talet.

Klubben håller till vid Rödöhamnen nära Lindesnäs-Gustavsberg, och vår klubbstuga ligger vackert placerad nere vid hamnen med underbar utsikt.

Viken-Ägir erbjuder en välorganiserad juniorverksamhet med seglarskolor på sommaren. Vi har en sektion för kölbåtssegling där vi kvällsseglar på onsdagar, och en sektion för kappsegling för både jollar och större båtar.

Vår största tävling är Bohusracet som samlar massor av båtar sista helgen i juni och är 170 sjömil lång genom och längs Bohuslän med vändning i Norge!

Postadress:
SS Viken-Ägir - Segling
Box 525
45116 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46704954185
E-post: This is a mailto link

Se all info