Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Säffle-Åmål Dykarklubb är en ideell förening som har funnits sedan 1970. Klubben består till största delen av apparatdykare, men även av fridykare. Bland våra omkring 100 medlemmar finns alla ”sorters” dykare representerade och det är därför inte svårt att hitta passande dykkamrater. Vi är ett glatt gäng, såväl i vattnet som på land och samarbetar för att allt i föreningen ska fungera bra. Vår klubbstuga är belägen på ön Fogden utanför Åmål. Vid stugan dyker vi, har kursavslutningar och fester.

 

För oss i Säffle-Åmål Dykarklubb är det viktigt att dykning ska vara både roligt och säkert. All dykning sker efter varje dykares egen förmåga och alltid med säkerheten i fokus. Varje år genomförs ett antal klubbdyk på olika platser, både i närområdet, men även på västkusten och i Norge. Vi gör såväl naturdyk som vrakdyk och tar oss ibland an olika dykuppdrag. Klubbens årliga höjdpunkt är vad vi kallar ”kusthelgen”, en helg under sommaren, fylld av dykning, en och annan grillkväll och mycket härlig gemenskap.

 

De flesta klubbdyk går av stapeln sommartid, men aktiviteter sker även under andra delar av året. Vintertid, då förutsättningarna att dyka utomhus kan vara begränsade, har våra medlemmar möjlighet att kostnadsfritt besöka Säffle badhus under våra klubbtider. När våren är här är det dags för avrostningsdyk vid 1:a maj och sedan är säsongen i full gång.

 

Det är även under de mindre dykvänliga årstiderna som vi håller i olika dykutbildningar. Säkerhetstänkandet i klubben är högt och vår ambition är därför att våra medlemmar och instruktörer ska ha en bra utbildning. Detta är något vi finner viktigt och satsar mycket på.  

 

Uppdaterad: 31 JAN 2015 19:45

 

Postadress:
Säffle-Åmål DK - Sportdykning
Jonas Konradsson, Skolvägen 1
66640 Skåpafors

Kontakt:
Tel: +46703340269
E-post: This is a mailto link

Se all info