Hoppa till sidans innehåll

Askås är ny huvudsponsor

29 APR 2013 12:09
Säffle Stadslopp har på kort tid kommit att etablera sig som ett populärt arrangemang i kommunen. Det märks bland annat på det intresse som näringslivet i kommunen visar när det gäller att vara en del av den folkfest som Säffle Stadslopp är. Ett företag som utan tvekan vill vara med på tåget är Askås I & R. Vi är stolta och glada att kunna presentera Askås som huvudsponsor till Säffle Stadslopp 2013.
  • Skapad: 29 APR 2013 12:09

Askås I&R är ett företag som de senaste åren allt mer kommit att bli en stark aktör inom den bransch de verkar i. Att ett företag med sådan stark utvecklingskurva och pigg framtoning vill vara med och stötta Säffle Stadslopp känns på något sätt helt naturligt.

JonasK_svartvitt_klar

 

  Jonas Karlsson, marknads- och förrsäljningschef på Askås är dessutom en inbiten löpare själv. Nyligen sprang han Wien Marathon med ett resultat som imponerar. En sluttid under 3.30 innebär en kilometerfart på omkring 5 minuter, riktigt starkt.

  Vi gav Jonas chans att berätta lite grann om Askås I & R, sin egen löpning och varför företaget vill vara en del av Säffle Stadslopp.

 

Berätta kort om ert företag. Antal anställda, hur länge har ni funnits, vad sysslar ni med?

  - Askås grundades 1997 av Jonas Askås och vi är idag 25 anställda på Huvudkontoret i Säffle. Askås är en helhetsleverantör inom webb och marknadsföring. Vår spetskompetens ligger inom e-handel där vi utvecklar och levererar ett av marknadens mest flexibla och kraftfulla system för att bedriva e-handel. Relaterat till e-handel erbjuder vi även ett brett utbud av tjänster inom strategi, design och marknadsföring. Idag använder ca 300 företag, i olika storlekar och branscher runt om i Norden, Askås Internetbutik.

Varför har ni valt att vara en aktiv del som en huvudsponsor till Säffle Stadslopp?

  - Att vara delaktiga i positiva lokala arrangemang är ett viktigt strategiskt ställningstagande för Askås. Eftersom vi är ett företag som är måna om frisk och stark personal, genom bl.a. friskvårdspolicy, och många av oss utövar motionsidrott så såg vi genast Säffle Stadslopp som ett givet arrangemang att vara delaktiga i. Sen är vi förstås i grunden mycket entusiastiska till att det satsas på arrangemang som skapar positiva känslor kring Säffle. Det mycket lyckade arrangemanget under fjolårets lopp gav rejäl mersmak. Bra jobbat!

Ni verkar ju på en nationell marknad och inte i särskilt mycket på hemmaplan. Är det ändå viktigt för er att bidra till en positiv utveckling i Säffle?

  - Sett ur ett strikt företagsekonomiskt perspektiv så kanske inte Säffle är den mest självklara etableringsort för ett expansivt IT-företag. Dock brinner vi för att vår bygd ska leva och utvecklas och vi ser oss själva som viktiga ambassadörer för Säffles varumärke. För att vi ska kunna trygga vår långsiktiga expansion i Säffle så är vi beroende av att hela samhället lever och blomstrar och att Säffle ses som en attraktiv ort på andra sätt än att enbart utgöra en arbetsplats för våra anställda. Det är också ett faktum att vi har mängder med viktiga kunder lokalt i både Säffle och angränsande kommuner och att det är viktigt att vi visar upp oss lokalt och ses som en självklar leverantör även för alla fina företag i regionen.

Du är själv en aktiv löpare. Vad ger löpningen för dig?

  - För mig är löpningen numera en mycket central del som har gått från att vara något ångestladdat till en i högsta grad lustfylld upplevelse där jag ständigt längtar till nästa långpass. Jag tror egentligen min riktiga vändpunkt kom efter hemkomsten från en lång och lat semesterresa i USA för ett år sen och där förra årets Stadslopp närmade sig med stormsteg.

Läs mer om Askås I & R

http://www.askas.se/

Skribent: Patrik Otter

klappabanner

 

jublotteri

stadsloppsbloggen

Matchkalendern

räknare 

Länkar till Ungdomslagen

Fotboll

Pojkar 97

Flickor 98

Pojkar 98

Pojkar 00/01

Pojkar 02

Pojkar 03

Fotbollskul 05  

Innebandy

Pojkar 98

Pojkar 00

Pojkar 01  

Sponsorer

dsreda

Postadress:
Säffle FF
Box 142
66123 Säffle

Kontakt:
Tel: 053314410
Fax: 053317001
E-post: This is a mailto link

Se all info