Hoppa till sidans innehåll

Föreningsinfo med anledning av Coronaviruset (Covid-19)

17 MAR 2020 12:00
Sala Simsällskap följer kontinuerligt rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2020 12:34

Sala Simsällskap följer kontinuerligt rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Svenska Simförbundet och finner i nuläget inte att vi behöver göra några stora begränsningar i vår verksamhet. 

I dagsläget menar Folkhälsomyndigheten att mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer inte behöver ställas in på grund av risk för viruset. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen. 

Sala SS har dock sedan torsdagen den 12 mars beslutat att inte delta vid några simtävlingar under mars-april till att börja med.

Vi påminner alla om att följa de instruktioner som givits kring att tvätta händerna noga, undvik beröring av varandra, använd din egen vattenflaska, hosta/nys i armveck och stanna hemma om man är sjuk.

Alla instruktioner och rekommendationer gäller alla i föreningen, i alla led och på alla nivåer, och detta kan innebära att vi med kort varsel kan behöva ställa in träningar om exempelvis ledare blir sjuka.

Folkhälsomyndigheten publicerar fortlöpande råd på sin webbsida www.folkhalsomyndigheten.se.

Riksidrottsförbundt publicerar fortlöpande råd på sin webbsida https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Svenska Simförbundet publicerar även de fortlöpande råd på sin webbsida https://www.svensksimidrott.se/

Skribent: Michael Borlund
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 Sala SS Swish nr: 123 226 62 11

 

 

 

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 

  

Postadress:
Sala SS - Simidrott
Sportfältsgatan 6
73336 Sala

Kontakt:
Tel: 0702885650
E-post: This is a mailto link

Se all info