Hoppa till sidans innehåll

Simundervisningsgrupper


BADDAREN      PINGVINEN       FISKEN      HAJEN     


Höstterminen 2020 kommer vi påbörja vår uppbyggnad av verksamheten efter att simhallen i Sala varit stängd för renovering.

I och med detta kommer vi att att följa Simlinjens struktur fullt ut, även om vi inte har möjlighet att ha lika många olika steg, detta på grund av bristande tillgång till bassängtider.

Information om uppstart och tider för respektive grupp kommer att uppdateras så snart vi fått klart med bassängtider och hur vi ska på bästa sätt lägga schemat för hösten.

Situationen med Coronapandemin i samband med uppstarten kan göra att restriktioner påverkar vår verksamhet och kan leda till att vi måste revidera våra planer för höstens verksamhet.

 

I dagsläget är alla Simundervisningsgrupper för höstterminen fullbokade

                   

 


Vår simverksamhet bygger på ”En svensk simlinje”

Svenska Simförbundet har sedan många år arbetat utifrån barn- och ungdomsprogrammet En Svensk Simlinje. En Svensk Simlinje omfattar verksamhet från babysim till nybörjarträning/tävling och är ett pedagogiskt instrument för föreningen som, med hänsyn till barns utveckling, steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar.

Programmet är upplagt i nivåer där barnen ska genomföra olika moment innan man går vidare till nästa nivå. Nivåerna och delmomenten är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken.

 

SIMSKOLA

Verksamheten är indelad i fyra nivåer, BADDAREN, PINGVINEN, FISKEN och HAJEN. Vår målsättning är att hålla högsta kvalitet i undervisningen och det ska framför allt vara kul att lära sig att simma och att få möjligheten att röra sig i vattnet på ett säkert och tryggt sätt. Vattenvana är livsviktigt!

 

I Sala SS arbetar vi med att lära ut ryggcrawl parallellt med bröstsim. Anledningen till detta är att ryggcrawl är mindre ansträngande för barn och att bröstsimmet ställer ganska stora krav på koordination och motorik.

  

Info om de olika nivåerna:

  

BADDAREN

PINGVINEN

FISKEN

HAJEN

Uppdaterad: 24 AUG 2018 05:39 Skribent: SSS Kansli

 

 

 

 

 

 

 

 Sala SS Swish nr: 123 226 62 11

 

 

 

 

  

 

Ange alt-text här.

 

 

  

Postadress:
Sala SS - Simidrott
Sportfältsgatan 6
73336 Sala

Kontakt:
Tel: 0702885650
E-post: This is a mailto link

Se all info