Hoppa till sidans innehåll

Simundervisningsgrupper


BADDAREN      PINGVINEN       FISKEN      HAJEN     


På grund av nedstängning av simhallen i samband med Corona-pandemin har uppstart av våra Simundervisningsgrupper försenats, men har nu från och med söndagen den 7 februari att kunna återupptas igen, dock med vissa restriktioner till följd av den nya pandemilagen. Grupperna som pausades från mitten av november kommer nu först att få simma igen de 5 tillfällen som missades november/december 2020.

Mail till alla berörda grupper har gått ut med info om de förutsättningar och träningstider som gäller.

Från den 21 mars startar vi upp en ny vårterminsomgång.

OBS - Situationen med Coronapandemin kan göra att restriktioner påverkar vår verksamhet och kan leda till att vi måste revidera våra planer för vårens verksamhet.

 


Vår simverksamhet bygger på ”En svensk simlinje”

Svenska Simförbundet har sedan många år arbetat utifrån barn- och ungdomsprogrammet En Svensk Simlinje. En Svensk Simlinje omfattar verksamhet från babysim till nybörjarträning/tävling och är ett pedagogiskt instrument för föreningen som, med hänsyn till barns utveckling, steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar.

Programmet är upplagt i nivåer där barnen ska genomföra olika moment innan man går vidare till nästa nivå. Nivåerna och delmomenten är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken.

 

SIMSKOLA

Verksamheten är indelad i fyra nivåer, BADDAREN, PINGVINEN, FISKEN och HAJEN. Vår målsättning är att hålla högsta kvalitet i undervisningen och det ska framför allt vara kul att lära sig att simma och att få möjligheten att röra sig i vattnet på ett säkert och tryggt sätt. Vattenvana är livsviktigt!

 

I Sala SS arbetar vi med att lära ut ryggcrawl parallellt med bröstsim. Anledningen till detta är att ryggcrawl är mindre ansträngande för barn och att bröstsimmet ställer ganska stora krav på koordination och motorik.

  

Info om de olika nivåerna:

  

BADDAREN

PINGVINEN

FISKEN

HAJEN

Uppdaterad: 24 AUG 2018 05:39 Skribent: SSS Kansli

 

 

 

 

 

 

 

 Sala SS Swish nr: 123 226 62 11

 

 

 

 

  

 

Ange alt-text här.

 

 

  

Postadress:
Sala SS - Simidrott
Sportfältsgatan 6
73336 Sala

Kontakt:
Tel: 0702885650
E-post: This is a mailto link

Se all info