Hoppa till sidans innehåll

Vattevaneövningar - filmer


Svenska Simförbundet tillsammans med samarbetspartnern E.ON, arbetar för att barn ska blivattenvana så tidigt som möjligt och på så sätt ha möjligheten att lära sig simma i unga år. Det finns många fördelar med att bli simkunnig tidigt, såsom att känna sig trygg vid vatten och kunna njuta av glädjen och friheten det innebär att kunna simma.

Svenska Simförbundet och E.ON har nu tagit fram sex filmer för att visa föräldrar hur de kan träna vattenvana tillsammans med sina barn. Filmerna beskriver sex olika moment - doppa, hoppa, andas, flyta, glida och rotera. För varje moment beskrivs ett antal vattenvaneövningar som du som förälder kan träna på tillsammans med ditt barn. Övningarna utvecklas stegvis, från lättare till lite svårare övningar. 

Syftet med filmerna är att barnen ska få en god grund att stå på när det gäller vattenvana. På många orter är trycket högt på simskoleplatserna och om fler barn är vattenvana när de börjar i simskolan, så underlättar det när de ska lära sig att simma.

I filmerna poängteras vikten av att en vuxen är med då barn tränar på att bli vattenvana. För att barn ska bli bekväma i vattnet, är det viktigt att tänka på att leka fram färdigheterna tillsammans och ha roligt.

 

Du hittar filmerna här:

Rotera
Andas
Doppa
Flyta
Hoppa
Glida
Rotera

Uppdaterad: 14 MAJ 2019 17:20 Skribent: Michael Borlund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sala SS - Simidrott
Sportfältsgatan 6
73336 Sala

Kontakt:
Tel: 0702885650
E-post: This is a mailto link

Se all info