Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Vår förening heter Samurang Fight Center IF och startades 1985 av Peter Malmberg. Ordet "samurang" betyder samuraj på Koreanska och det är en bra beskrivning på en stark självständig rättvis individ, med stort mod och vilja, som följer etik och moral, och vars väg leds genom krigares själ och hjärta.

Föreningen tränar WTF Taekwondo och är medlem i Svenska Taekwondoförbundet STF. (Inom förbundet tillhör vi Västsvenska Taekwondoförbundet). STF är ett eget förbund som är medlem i Riksidrottsförbundet (RF). Vi har föreningsnummer 28528-68.

Kort version

Peter Malmberg startade föreningen i Karlstad 1985. Vid den tiden var han brun-bälte 1 kyu och instruktör i Jiujitsu (Durewall systemet). Peter reste ner till Göteborg på en skolresa och kom i kontakt med Simon Lim (dåvarande Lim Tae Hyung) som ansvarade för Göteborgs Moodoförening med Taekwondo som huvudsaklig inriktning.

Efter samtal startades föreningen i augusti med ett träningsläger på Holken, Mariebergsskogen där både Chongchenim Kim och Kwangchangchenim Simon Lim var närvarande. Elever från Moodoföreningarna i både Göteborg och Stockholm deltog på lägret.

Under det första året reste Peter ner till Göteborg för att träna, varvat med att Kwangchangchenim Simon reste till Karlstad för att hålla träning med föreningens medlemmar. 1986 tog Chongchenim Kim över ansvaret för träningen och utvecklingen av föreningen tillsammans med Peter fram till och med Februari-Mars 2004.

Under våren 2004 avslutade föreningen sitt samarbete med Moodowon och bytte namn till Samurang Taekwondo, förening Karlstad. Föreningen är medlem i Svenska Taekwondoförbundet (STF).

Under 2012 bytte föreningen namn till Samurang Fight Center IF, ioch med att föreningen breddat sin verksamhet med andra kampsporter såsom BJJ, Thaiboxning och MMA.

Samurang Logo

 

WTF logo

 

Västsvenska Taekwondoförbundet

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:56

Postadress:
Samurang Fight Center IF - Taekwondo
Peter Malmberg, Box 4101
65004 Karlstad

Besöksadress:
Pumpgatan 1
65224 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0731509595, 0727101041
E-post: [saknas] Information

Se all info