Hoppa till sidans innehåll

BJJ (Brazilian Jiu Jitsu)


Välkommen till Samurang Fight Center- BJJ

Brasiliansk jujutsu (BJJ) är en brasiliansk kampsport utvecklad ur judo som i sin tur utvecklats av Jigoro Kano ur den traditionella japanska jujutsun. Brasiliansk jujutsu kallas ibland även Gracie Jiu-Jitsu, eller BJJ.´

BJJ består till största delen markkamp, det vill säga brottning med lås och strypningar (submissions), eller newaza, men inkluderar även nedtagningar. Stilen innehåller inga typer av slag eller sparkar, även om den effektivt kan användas i kombination med dessa.

Väl på marken handlar det om att få en fördelaktig kontrollposition på din motståndare, varifrån du kan genomföra ett ledlås eller en strypning. I ett underläge försöker du återta en kontrollposition eller nå en mer neutral position. Vanliga positioner är side control, mount, guard och back mount.

Teknikerna är utformade på ett sådant sätt att ge största mekaniska fördel, exempelvis genom att använda positioner där du har bättre kontroll, rörlighet, balans, styrka eller hävarm. Det finns vanligen flertal kontringar på en och samma teknik.

Ett träningspass brukar innehålla uppvärmning, teknikträning, sparring och/eller fysträning. De flesta klubbar kör mer sparring och fys än andra jujutsustilar i Sverige. Det finns dock skillnader mellan de olika klubbarna.

Man tränar både med och utan dräkt (gi eller kimono som det även kallas). Det finns sex olika grader av bälten, vanligen används även streck för att indikera hur långt man är på väg till nästa bälte.

Rött bälte innehas endast av ett fåtal personer i världen så som medlemmar i familjen Gracie samt några andra pionjärer inom sporten).

Barn under 16 har fler färger, då man enligt såväl CBJJ och CBJJO som IGJJF inte får gradera sig till blått förrän vid 16 års ålder.

Samurang/ Hilti BJJ

Samurang Fight Center- BJJ

Träningstider:

Se schema i toppmenyn.

Tränare:

Per Sjöström

Robin Olsson

Patrik Hjulström

Intresseanmälan:

Intresseanmälan till Samurang Fight Center

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:00 Skribent: Peter Malmberg

Postadress:
Samurang Fight Center IF - Taekwondo
Peter Malmberg, Box 4101
65004 Karlstad

Besöksadress:
Pumpgatan 1
65224 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0731509595, 0727101041
E-post: [saknas] Information

Se all info