Hoppa till sidans innehåll
Andreas "The guillotine"Lindblad

Samurang MMA


Välkommen till Samurang Fight Center- MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt. Till skillnad från många traditionella kampsporter så definieras inte MMA av hur utövaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras enklare av vad utövaren inte får göra.

 Med tiden har MMA blivit ansett vara mer en renodlad sport, vissa attacker som anses farligare är ofta förbjudna beroende på regelverk, såsom till exempel slag mot bakhuvudet och attacker mot skrevet.

Utövarna måste idag vanligen bära tandskydd, suspensoar och handskar. Man har infört ronder  och poängdomare som ger poäng så att man kan utse en vinnare även om tiden går ut. Utövarna måste genomgå läkarkontroller både före och efter matcherna.

I dagligt språkbruk avses med MMA främst blandningar där fullkontaktskampsporter som brottning, brasiliansk jiu-jitsu och/eller judo, boxning och thaiboxning etc ingår.

MMA är inte en kampstil i samma mening som så kallade traditionella kampsporter, utan snarare beskrivningen på vad en utövare tränar för att ha så stor chans som möjligt i den typ av fullkontaktstävlingar som ibland kallas "NHB".

No Holds Barred (NHB) betyder "inga lås förbjudna, allt är tillåtet, "anything goes". Används ofta som benämning på kampsportstävlingar där utövare av olika stilar möts.

Samurang/Hilti MMA

Samurang Fight Center- MMA

Träningstider:

Se schema i toppmenyn.

Tränare:

Andreas "The guillotine" Lindblad till höger i toppbilden ovan.

Intresseanmälan:

Intresseanmälan till Samurang Fight Center

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:00 Skribent: Peter Malmberg

Postadress:
Samurang Fight Center IF - Taekwondo
Peter Malmberg, Box 4101
65004 Karlstad

Besöksadress:
Pumpgatan 1
65224 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0731509595, 0727101041
E-post: [saknas] Information

Se all info