Hoppa till sidans innehåll

Organisering av Seniorfotbollen


Vad gör vi inom seniorverksamheten?


Seniorgruppen bör innehålla ett antal personer som ansvarar för att nödvändiga uppgifter genomförs. Det innebär inte att man skall GÖRA alla saker själv. Det ligger dock på gruppen att ordna personer som gör de olika uppgifterna.

I samband med säsongens slut behöver man gå igenom vilka lag vi skall anmäla till nästa års serier. T ex kan det röra sig om vi skall ha ett juniorlag eller inte. Man behöver också bestämma vilken reservlagsserie som B-lag skall spela i.

Ett viktigt område rör ledare. Här ingår att se till att vi har ledare/tränare till alla lag. Normalt sker det alltid någon ändring varje år. Under året behöver man också då och då stämma av läget i de olika lagen.

För seniorlag sker alltid förändringar i spelartruppen. Här måste man varje höst arbeta med nyförvärv till våra olika lag.

För representationslagen är det viktigt att skapa bra matcharrangemang. Det handlar om allt från annonsering till entre till vakter till kiosk till bollkallar till matchprogram till....

Det går åt en hel del material (bollar, overaller, västar, tejp, ...) under en säsong. Här behöver man gå igenom vad som behövs och också fylla på lite då och då.

Tränings- och matchschema behöver göras för seniorlagen. Här är det viktigt att få ett bra upplägg med hänsyn till att t ex B-lag inte spelar samtidigt som C-lag.

Under ett år måste lagen utföra vissa insatser för att dra in pengar till föreningen. Det kan handla om inventeringar, lottförsäljningar, sponsoruppdrag, osv.

med mera...

Uppdaterad: 20 FEB 2013 19:31 Skribent: Batto

Maxi

östers

Postadress:
Sandsbro Allmänna IK
Fyllerydsvägen 29
35272 Växjö

Kontakt:
Tel: 047061595
E-post: This is a mailto link