Hoppa till sidans innehåll

Nyheter RF-SISU Gävleborg


Lobben och Hälsa för alla är exempel på projekt där RF-SISU Gävleborg arbetat med asylsökande och nyanlända. Totalt har vi i våra senaste integrationsprojekt mött 420 deltagare. Men vilka är personerna bakom siffrorna och vad gör de idag?
 
Idag händer något unikt. I ett nationellt fotoprojekt beger sig ett 20-tal fotografer ut till idrottsföreningar över hela Sverige. Målet är att dokumentera en dag i idrottsrörelsen. Tre av Gävleborgsdistriktets föreningar fick besök.
 
En aktiv fritid – hur ger vi alla det valet? Frågan ställdes till beslutsfattare och andra med koppling till ämnet vid vår konferens idag där vi pratade om hur vi gemensamt kan underlätta fysisk aktivitet för personer med funktionsnedsättning.
 
Många barn och unga mår dåligt idag och har höga prestationskrav både i skolan och inom idrotten. Läraren och framgångsrika idrottaren Lena Birath har själv känt pressen av att identifieras med sin prestation, vilket hon tar upp i sin föreläsning.
 
Denna vecka är den nationella uppmärksamhetsveckan mot doping. Tillsammans med träningsanläggningar arbetar RF-SISU Gävleborg för att minska användningen av dopingpreparat bland besökare på distriktets träningsanläggningar.
 
Den 15 oktober öppnas möjligheten för idrottsföreningar att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret 2020. Regeringen har beslutat att ge idrottsrörelsen ytterligare 1 miljard kronor i förlängt stö...
 
Personer med funktionsnedsättning ska kunna välja en aktiv fritid, men finns förutsättningarna? I en debattartikel uppmanar vi tillsammans med Parasport Gävleborg och Gästriklands Innebandyförbund till samverkan för att förbättra villkoren.
 
Alfta GIF handboll hade länge haft tankar på att ordna en beachhandbollsplan för att kunna variera sommarträningen på ett roligt sätt. Inför denna sommar fick arbetet en skjuts och beachplanen har blivit en succé!
 
Strands IF:s verksamhet betyder mycket för den sociala hållbarheten och för barn, unga och äldre i Hudiksvall. Intäkterna från Hudik cup utgör basen för det arbetet, så hur stora blir konsekvenserna när cupen ställs in?
 
Inför elhockeyturneringen World Cup Volt Hockey värmer vi upp tillsammans med arrangörerna och bjuder in till en digital konferens om "En aktiv fritid för alla?" – med goda exempel, utmaningar, det senaste från Parasport Sverige och plats för...
 
Hur ser vi till att fler barn kan, vill och vågar röra sig – helst hela livet? Den 3 september bjuder vi in länets föreningar på en digital inspirationskväll för att prata om trygg idrott, rörelseförståelse och handlingsplaner. Du kommer väl?
 
Vi möter så otroligt många föreningar som tar ett stort ansvar för att inte bidra till smittspridning av Covid-19. Inför hösten är det naturligtvis lika viktigt att följa de restriktioner som gäller. Ladda ner vår affisch och sätt upp i era lokale...
 
Idag startar Gävle Pride, som detta år genomförs till stor del digitalt, och flera av länets kommuner har liknande upplägg. Vi har samlat ett hel del material och tips för föreningar som vill arbeta för allas rätt att delta i idrottsrörelsen.
 
Den 25 augusti är sista dagen för idrottsföreningar att rapportera in vårsäsongens aktiviteter för att få LOK-stöd. Läs här vad som gäller i coronatider.
 
Under fem dagar finns Svenska Tennisförbundet på plats i Hudiksvall för att, i samverkan med Hudiksvalls Tennisklubb, locka fler att spela tennis och att testa sina motoriska färdigheter på olika rörelsestationer.
 
12

 

SAIK logo

 

         Länk till matchfakta

 

Sponsorhuset

Handla genom Sposorhuset och det ger pengar till SAIK Bowling

Postadress:
Sandvikens AIK BK - Bowling
Torbjörn Olsson, Promenaden 20
81136 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: saikbowling@gmail.com

Se all info