Hoppa till sidans innehåll

In Memorian


Bildandet av Sandvikens Brottarklubb 6 oktober 1940


Under denna sida hedrar Sandvikens Brottarklubb sina bortgågna medlemmar


Bertil Jonsson, Sandviken har avlidit i en ålder av 94 år. Bertil har varit medlem i Sandvikens Brottarklubb sedan starten den 6 oktober 1940.

 
Efter avslutad brottningskarriär tog Bertil hand om kassör sysslan i närmare 30 år för brottarklubben. Bertil var med och drog igång bingoepoken i SBK i slutet av 1960-talet. Kvällsbingon hölls då på måndagar vid Valhalla i Sandviken.
 
Under året 2004 när Sandvikens Brottarklubb arrangerade SM i brottning på anrika Jernvallen i Sandviken var Bertil hedersgäst under tävlingarna.
 
Brottningsintresset var stort hos Bertil, han medverkade som åskådare alla dagar under SM:et trots sin höga ålder.

Bertil blev 94 år. Han avlider hastigt den 17 februari 2007. Bertil Jonsson är sörjd och saknad av Sandvikens Brottarklubb.
Vila i frid!

 


 
Börje Larsson, Sandviken. Börje var född i Hofors, Gästrikland. Och som liten flyttade han med föräldrarna till Långängarna, Årsunda där föräldrarna drev ett litet bondhemman där han i unga år fick hjälpa till med sysslorna på gården. Som vuxen flyttade han till Sandviken och bildade familj och fick två barn.

Börje har varit medlem i Sandvikens Brottarklubb under många år. I början på 70-talet var han verksam som klubbens kassör där han flitigt höll koll på SBK:s kassa. Runt 1984 -1985 lämnade han över kassan till Roland Johansson. I samband med kassörsysslan var Börje även poängdomare i brottning mellan åren 1975-1985.
 
Efter lång och trogen kassörssyssla fortsatte Börje att verka i SBK:s styrelse och då som klubbens revisor. 
 
Börje var alltid med på klubbens tävlingar, där han i huvudsak alltid sysslade med att lotta tävlingarnas matcher med mera.
 
Börje var anställd som produktionsledare vid rörapriteringen på Sandvikens Järnverk fram till sin pensionering. Han var även verksam i Gävleborgs Brottningsförbund där han var kassör fram till sin bortgång. Han avlider i slutet av oktober 2006 efter en lång tids sjukdom. Börje blev 70 år. Börje Larsson är sörjd & saknad av många brottarvänner runt om i brottningssverige.

Vila i Frid!

 

 


 
 

Olof Persson, Storvik. Olle blev medlem i Sandvikens Brottarklubb under åren 1983-1984 då han flyttade från Solna, Stockholm till sitt föräldrarhem i Bro, Storvik.

 
Han var styrelsemedlem sedan 2002. Och var SBK:s Sekreterare då han plötsligt avled i november 2004 i en ålder av 69 år. Olof Persson är sörjd & saknad av Sandvikens Brottarklubb.

Vila i frid

 

 

 

 Hagard Berg, Sandviken har avlidit i en ålder av 81 år. Hagard var bror med Helgott Berg vars far var Axel Berg, en av grundarna till Sandvikens Brottarklubb.

Under 2004 när Sandvikens Brottarklubb arrangerade SM i brottning på Jernvallen var Hagard hedersgäst under tävlingarna och fick sitta på hedersplats vid podiet för sekretariatet.

Hagard var född i Högbo, dåtida Sandviken. Hagard var en väldigt duktig fristils brottare där han plockade hem många fina meriter.

Sandvikens Brottarklubb har legat Hagard varmt om hjärtat där han varit medlem sedan starten på 1940-talet då Sandvikens Brottarklubb bröt sig ur från SAIK, Sandvikens Allmänna Idrottsklubb.

Hagard avled på ålderdomshemmet Ängsbacken den 30 november 2008.

Vila i Frid!

 

Kerstin Berg, Sandviken har avlidit efter en lång tids sjukdom i en ålder av 80 år. Kerstin var gift med den nu avlidne Helgott Berg vars far var ”Matträven” Axel Berg, en av grundarna till Sandvikens Brottarklubb.

Under 2004 när Sandvikens Brottarklubb arrangerade SM i brottning på Jernvallen var Kerstin hedersgäst under tävlingarna och fick sitta på hedersplats vid podiet för sekretariatet.

Kerstin var född i Dalsäng, Ovansjö. Efter det att en äldre syster övertagit föräldrahemmet och lantgården i Dalsäng kom Kerstin i unga år till Sandviken tillsammans med sina föräldrar och övriga syskon.

1948 gifter hon sig med rörmontören Helgott Berg och får barnen Janne (Norrlandsmästare i brottning och domare) Janeth (första kvinnliga brottningsdomare i Sverige) och sonen Lars-Göran.

Kerstin hade många intressen. Hemmet, bakning, stickning och virkning var några. Sandvikens Brottarklubb har legat Kerstin varmt om hjärtat där hon varit medlem sedan 1940-talet.

Kerstin avlider på Rosengården i Sandviken den 12 februari 2009.

Vila i frid! 

                

Det finns inget album kopplat till denna sida.

 

 

 

Brottarmorsor i Mora

Brottarmorsa

 

 

 

Postadress:
Sandvikens BK - Brottning
Industrivägen 2
81140 Sandviken

Besöksadress:
Industrivägen 2
81140 Sandviken

Kontakt:
Tel: 0703565356
E-post: sandvikensbrottarklu...

Se all info