Hoppa till sidans innehåll

Säsongspremiär för serielaget


Serielaget begick säsongspremiär den 18-19 oktober i Umeå. På programmet stod hela fyra matcher.

Hela fredagskvällen gick åt till den långa tågresan upp till Umeå. Fyra sjättedelar av laget – Micke, Fia, debutanten Erik och undertecknad – sammanstrålade på tågstationen i Gävle.  De två övriga sjättedelarna, Daniel och Maria, satt redan på det tåg från Uppsala som skulle ta oss upp till Umeå. Vår vagn var befolkad av ett handbollslag (modell yngre tonårstjejer) som höll övriga resenärer i vaket tillstånd. Det rykte som började florera om att laget skulle gå av i Sundsvall visade sig vara felaktigt, något som föranledde febril Google-aktivitet hos undertecknad och Micke för att få reda på var de skulle av. Googlande på ”handbollscup + örnsköldsvik/härnösand/kramfors” gav dock inget resultat. 

Vi flyttade fokus från handbollslag till frågesportutövande. Daniel imponerade rejält med sina kunskaper om Hasse Alfredson, medan Micke briljerade med sina kunskaper inom alla andra ämnen. Eftersom det inte fanns så många frågor om Hasse Alfredson och fler inom alla andra ämnen så förstår ni nog vem som drog det längsta strået. Efter ankomst till innevarande års europeiska kulturhuvudstad väntade en uppfriskande och bitande kall promenad till hotellet.

Lördagen började med en smula sovmorgon, eftersom vi hade första matchen först klockan 12. Daniel var den ende av oss som gick lös på våffeljärnet. En frukost för vinnare skulle det visa sig.

Efter sedvanlig bussresa (linje 1 mot Östra Ersboda) till Badmintonstadion väntade så premiärmatchen, mot hemmalaget IFK Umeå 2. Då vi inte hade så mycket spelarmaterial att laborera med kom vi ganska snabbt överens om laguppställningens utseende. Efter de inledande dubblarna låg vi under med 1-2, efter att Erik vunnit sin debutmatch i par med Daniel på herrdubbel 2. Matchen fortsatte sedan att vara jämn, med bland annat täta tresetsmatcher i både damsingel och herrsingel 2 som båda vanns av Umeå. Till slut var det Umeå som kunde ta hem vinsten med 5-3, som dock både kunde varit det omvända eller oavgjort.

Vi laddade om för match mot en av seriens favoriter, Helsinge Team. Här inledde vi med ett 2-1-övertag efter dubblarna. Daniel och Maria vinner sedan två mycket fina singelmatcher mot Erik Lindgren respektive Linnea Svärd som gör att vi har greppet om matchen. Återigen blir det 5-3, men denna gång är det vår tur att vinna. Därmed var lördagens spel till ända. Det var sedan sex hungriga själar som tog sig tillbaka till centrala Umeå för lördagens tredje motståndare: kinabuffén på Eastern Palace. Erik visade stor entusiasm, men han lyckades inte rå på Martin Westlunds rekord från 2013 på sju tallrikar.

Söndagens spel inleddes med match mot Bergsåker. Det blev återigen en jämn match där vår starkare herrsida fällde avgörandet. Matchen slutade återigen 5-3, och därmed var vi uppe i fyra inspelade poäng. Det var slitna spelare som sedan gjorde sig redo för helgens sista batalj, mot Borlänge. Även denna match blev otroligt tät med flera jämna matcher som gick till tre set. Vid ställningen 3-3 kunde dock Borlänge gå ifrån till 5-3 via två tresetssegrar.

Siffrorna 3-5, 5-3, 5-3, 3-5 skvallrar om en jämn serie, vilket det också är. Endast Borlänge lyckades slingra sig ur seriesammandraget med full pott, samtidigt som Tranan, som inte hade fullt lag, lämnade Umeå med noll poäng. Gällande vår egen insats så står hela laget för en enormt fin insats. Alla håller en hög nivå under två tuffa dagar. Erik och Daniel är obesegrade på herrdubbel 2, och Daniel vinner alla fyra förstasinglar vilket förstås imponerar. Det blir ett nytt spännande seriesammandrag i Borlänge den 8 november. Tranan och den starka nykomlingen Skellefteå är lagen som då står för motståndet.

Uppdaterad: 29 OKT 2014 08:35 Skribent: Niklas Rundberg

Våra sponsorer:

 

   logo

Postadress:
Sandvikens BMK - Badminton
Lena Ågren, Vallhovsvägen 86 C
81138 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info