Hoppa till sidans innehåll

Seriespel i Borlänge


Seriespel i Borlänge

Lördagen den 11 januari reste klubbens serielag till Borlänge för säsongens tredje seriesammandrag.

Precis som i det förra sammandraget, i Östersund, väntade ett dubbelmöte med ett Umeålag – denna gång serieledaren Umedalen. Micke hade tagit ut följande spelare till matcherna: Emma, Sofia, Daniel, Martin W, Peter, Stefan och undertecknad.

Väl på plats i Borlänge var det ett ivrigt gäng som ville komma in i hallen; så ivrigt att siste man ur minibussen glömde stänga sidodörren. Detta lilla missöde rättades dock till tack vare Leif i Borlängesekretariatet som någon timme senare, och inför hela hallen, uppmärksammade att en minibuss stod i drag.

Dagens första möte inleddes mycket jämnt. Peter/Stefan i herrdubbel 1 och Emma/Sofia i damdubbeln spelade jämna matcher som slutade i förlust respektive vinst. I herrdubbel 2 hade Daniel och Martin Umedalens Stefan Sjöström/Simon Hansson på gaffeln i första set, men umeparet smet om och vann även andra set. Således 2-1 till Umedalen efter dubblarna.

Umedalen visade sedan sin styrka på singelsidan genom att vinna alla fyra singlar i raka set, och matchen var därmed förlorad. Det blev även förlust i mixeden, som spikade slutresultatet 1-7.

Efter en del ommöbleringar i laget hoppades vi på ett bättre resultat i eftermiddagens match. Peter och Stefan fick fortsatt förtroende på herrdubbel 1 mot samma motstånd som tidigare. Även denna match blev jämn, men Umedalenparet lyckades återigen vinna en tresetare. Umedalen drog ifrån till 2-0 via seger i damdubbeln. Daniel och undertecknad fick också se sig besegrade fram till 0-3-underläge.

Efter den resultatmässigt mindre positiva starten började sedan något som vi hoppades skulle vara en vändning. Martin spelade fin badminton på herrsingel 3, men fick tyvärr se sig besegrad i en stentuff tresetare mot Peter Holm. Även i Emmas damsingel var det jämnt, och glädjande nog lyckades Emma ta hem matchen. Riktigt jämnt var det även i undertecknads herrsingel 1, där Stefan Sjöström till slut besegrades med 2-1 i set. 4-2-överläget lyckades sedan Umedalen förvalta fram till 6-2 via segrar i både Stefans herrsingel 2 och Peter/Sofias mixed. 

1-7 och 2-6 gör att det ska mycket till för att Umedalen ska missa seriesegern, samtidigt som vi står kvar på fyra inspelade poäng. I det sista sammandraget, som spelas i Umeå i mitten av mars, möter vi lagen strax bakom umeduon i topp: Borlänge, Bergsåker och Boston.

Länk till matchresultaten: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/team.aspx?id=014658E3-B46F-41D1-98E5-6319EA4E5146&team=146

// Niklas Rundberg
 

  

Uppdaterad: 29 OKT 2014 08:35 Skribent: Niklas Rundberg

Våra sponsorer:

 

   logo

Postadress:
Sandvikens BMK - Badminton
Lena Ågren, Vallhovsvägen 86 C
81138 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info