Hoppa till sidans innehåll

Seriespel i Sundsvall (12-13/10)


Fyra poäng i första seriesammandraget
Serielaget spelade den 12-13 oktober säsongens första seriesammandrag i division 2 Norr A i Sundsvall. Helgen slutade med fyra inspelade poäng.


Laget som styrde kosan mot Sundsvall var Fia, Maria, Emma, Andreas, Micke, Stefan, Daniel samt undertecknad. Med första matchstart klockan 12.00 hade lagledare Micke på ett mycket föredömligt vis planerat in en runda Melodikrysset under minibussresan norrut. Vi prövades på våra kunskaper om både nordiska tonsättare och psalmer. Jag får villigt erkänna att klubbens veteraner längst fram i bussen drog det längsta strået vad det gäller att lösa Melodikrysset.


Väl framme i Sundsvall väntade – med betoning på väntade – Boston på oss. Östersundslaget hade jämfört med förra säsongen ett orutinerat och ungt lag som fick det mycket tufft under hela helgen. Vi kunde ta en mycket klar seger med hela 7-1.


Efter visst matintag så gjorde vi oss redo för att möta hemmalaget Bergsåker. Både herrdubbel 1 och 2 vanns i raka set, medan Emma och Fia föll i en tuff tresetare i damdubbeln. Bergsåker visade fortsättningsvis att de var starka på damsidan genom vinst i damsingeln mot Maria, som dock stod för en mycket fin insats mot duktiga Emma Larsson. Herrsinglarna vanns alla tre i raka set, och Fia/Andreas avslutade med en säker seger i mixeddubbeln. Totalt 6-2 i Sandvikenfavör, och därmed var lördagens spel över.


Efter stretchning och uppfräschning drog vi oss mot Sundsvalls centralare delar för att bekanta oss med hotellet för helgen. Hotellet var belamrat med hundar av alla dess slag, detta beroende på en stor hundutställning i närheten. Det checkades in både här och var (vid hotellreceptionen och på Facebook) innan vi gjorde oss redo för att gå ut och äta. Andreas hade på ett mycket föredömligt sätt bokat bord på en närliggande restaurang, där höjdaren för många var efterrätten i form av en mjukglassbuffé.


Väl tillbaka på hotellrummet påbörjades helgens jämnaste och mest prestigefyllda kraftmätning – ett parti Alias. Team Micke/Andreas/Stefan/Maria mot Team Daniel/Fia/Emma/Niklas. Det utvecklade sig till en mycket spännande och högljudd holmgång, där de förstnämnda till slut lyckades avgå med en mycket knapp seger.


En god natts sömn senare väntade frukost och sedan avresa mot hallen för helgens sista insats. I den tredje lagmatchen väntade Borlänge, den på förhand tuffaste matchen för helgen. Matchen inleddes med tre jämna dubblar, där Borlänge lyckades vinna herrdubbel 1 i tre set och damdubbeln i raka set. Andreas och Daniel räddade kvar oss i matchen genom att vinna herrdubbel 2 i en tresetare. Borlänges starka singelspelare visade sig vara just starka, med vinster i såväl damsingeln som herrsingel 1 och 2. Borlänge ryckte ifrån till 5-1-ledning innan Stefan och Fia/Andreas lyckades snygga till siffrorna till 5-3. Dock var det bra inställning och bra spel av alla spelare, vilket bådar gott inför fortsättningen av serien och säsongen.


Totalt slutade helgen med fyra inspelade poäng. Enligt min mening presterade alla bättre än på träning, vilket får ses som ett mycket gott betyg. Låt oss hoppas att vi kommer ännu starkare till säsongens andra seriesammandrag som spelas den 9-10 november.


// Niklas

Uppdaterad: 26 AUG 2014 06:41 Skribent: Fredrik Olsson

Våra sponsorer:

 

   logo

Postadress:
Sandvikens BMK - Badminton
Lena Ågren, Vallhovsvägen 86 C
81138 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info