Hoppa till sidans innehåll

Swiss Epic 2015

14 SEP 2015 21:51
Nu är Pelle och Stefan igång!
  • Skapad: 14 SEP 2015 21:51

Igår när jag pratade med dem satt de på Arlanda, förväntansfulla och spända inför utmaningen. Efter att i åtta månader tränat och tävlat med siktet inställt på detta lopp var de nu på väg.

Lite fakta: Verbier-Zermatt, 400km och 15000höjdmeter i mycket utmanande terräng på sex dagar i tvåmannalag.

Deras uppkoppling är lite sådär, men deras (och webmasters) ambition är att försöka komma med lite uppdateringar varje dag.

 

FullSizeRender

 

Uppdatering idag 14 september från Verbier prologen

Starten gick och vi hittade ganska snabbt ett ok tempo. Det enda för mig var väl att pulsen aldrig gick ner riktigt, jag kände av höjden en del. Höjdmeterna tickade på och vi passerade några lag och blev omkörda av ett antal också. Nu pratar vi världselit, det vill säga mästare till höger och vänster, Cadel Evans var med och körde prologen som någon form av gästspel dock bara idag!!! 

 

GOPR0194()

 

Det man klättrar uppför får man ju också köra utför. Terrängen lär nog beskrivas som mycket teknisk när det pekar neråt, både jag o Steffe var omkull en varsin gång!!!

 

GOPR0198()

 

Sista 3km gick bara nedför och där var det tight i svängarna minst sagt, vi rullade in som 22:a i herrklassen och kan egentligen bara vara nöjd med dagen. Steffe tappa transpondern och var ut och körde ett varv till i banan och letade efter den. Vi hade dock tur då en hikare hade hittat den o lämnat in den!!

 

GOPR0206()

 

Ett inofficiellt mål var väl att kunna försöka nå startgrupp nr 1 och det fixade vi med råge (70 första startgrupp 1) så allés gut!!!

Imorgon väntar kung etappen - 95km och 3100hm blir något att bita i det!!!

Ciao/Pelle

PS: uppkopplingar sådär, ska under veckan försöka få till det med Gopro bilderna, garmin gick heller inte att ladda ner filen!!

Snittpuls idag 155slag/minut ca 800hm.

Skribent: Peter Lindh
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer 

logo_speedwear

Cykelbyggarn

 Sandvik

  Momentum

 Brynäs Mekano 

 Jäderfors Industriservice 

 Skoogs Mekaniska

 

  Gästrikecupen

 

 

 

Postadress:
Sandvikens CK - Cykel
Odengatan 52 B
81131 Sandviken

Besöksadress:
Odengatan 52 B 1 TRN
81131 Sandviken

Kontakt:
Tel: 0761260158
E-post: This is a mailto link

Se all info