Hoppa till sidans innehåll

Swiss Epic 2015 - Dag 6

19 SEP 2015 22:34
Sista etappen - Grächen - Zermatt
  • Skapad: 19 SEP 2015 22:34

Pelles Cykeldator Dag 6 bild 1

 

Sista dagen på hojarna för oss här i Swiss Epic, allt gick ut på att försöka mobilisera den sista kraften inför dagens etapp.

Starten gick och denna morgon var det bara 2-3plus, men prognosen såg bra ut med sol under dagen. Väderguden måste vara en SwissEpic-rider??

Allt rullade på med en lite lättare klättring sen en rejäl utför. Redan här känner jag mig kass, ingen energi. Skallen är inte med och lite som om jag kan svimma när som helst. Tror väl mest att det här kommer bli fantastiskt jobbigt, men inser också att jag lär fylla på. Ser till att äta o dricka så mycket jag kan och när vi sedan går in i den första av dagens 2st riktiga klättringar så släpper det. Jag kan köra på igen och den mentala biten lyfter rejält!!

 

IMG_0254

 

Vi kör nu ifrån folk och den här trenden fortsätter även i den andra riktiga stigningen. Plötsligt börjar Matterhorn skymta i horisonten och med solen och ljusflödet på den här höjden så är det en enorm boost!!! Man börjar nu fatta att slutet är nära och allt är greppbart. Näst sista utför innan sista miniklättringen innan mål är underbar och allt går i flow, men en bit ner står Steffe med punka. Jag stannar o checkar av läget, snabb ordväxling och jag kör vidare lugnt för att han ska komma ikapp i botten senare. Men jag hinner bara köra 300-400m i samma utför innan det sprutar som en fontän ur framdäcket, punka. Stannar omgående o skickar i slang. Enda sättet att få ordentligt ordning på de här problemen och blir precis klar när Steffe kommer som en galning nedför berget. Helt otroligt att inte ha haft minsta problem med grejerna på kanske 395km och att sedan få det nästan samtidigt.

Efter detta så blir jag livrädd för alla vassa stenar för nu har vi förbrukat alla slangar vi haft med i fickorna, men som tur är så är målet nära. Bara ca 5km kvar.

Allt går smärtfritt ända hem och allt släpper när vi korsar linjen och tårarna rinner. Svårt att förklara hela situationen faktiskt, men faktum är att varje dag är så krävande att du inte vet om du fixar det till nästa dag och det här gäller alla här.

 

FullSizeRender 52

 

Vad det gäller resultaten så slutar vi på en 23:e plats totalt i herrklassen. För mig har det inte varit jätteviktigt med så bra placering som möjligt, utan att fullfölja hela racet. Att vi sedan blir så högt i totalen har jag inte ens tänkt tanken på faktiskt. Känns overkligt då Swiss Epic är en HC kategorisering, det vill säga den högsta UCI-kategoriseringen.

Steffe har varit den absoluta bästa kamrat man kan ha med sig på ett sånt här äventyr. Han ger aldrig någonsin upp och har hjälpt mig genom detta hela tiden. Dessutom har han kört krasslig sista två etapperna, men löst allt grymt ändå!!! Vågar nog påstå om man är ute efter en upplevelse utöver det vanliga och har mycket hjärta och comittment så blir ett event som Swiss Epic något att minnas resten av livet!!!

Har nu varit på avslutningsvernissage och käkat och druckit gott men är redan hemma i sängen. Tidigast av alla eller??

Natten blir nog lång för många. Speciellt de som kört Epic-flow formatet, för oss är det slut på bensin!!!

Ciao/Pelle

 

Ett stort Grattis från oss här hemma till Pelle och Steffe i lag PP Cykel - En grym prestation!

Ses när ni kommer hem/Peter

 

Pelles Cykeldator Dag 6 bild 2

Pelles Cykeldator Dag 6 bild 3

Pelles Cykeldator Dag 6 bild 4

Pelles Cykeldator Dag 6 bild 5

Skribent: Peter Lindh
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer 

logo_speedwear

Cykelbyggarn

 Sandvik

  Momentum

 Brynäs Mekano 

 Jäderfors Industriservice 

 Skoogs Mekaniska

 

  Gästrikecupen

 

 

 

Postadress:
Sandvikens CK - Cykel
Odengatan 52 B
81131 Sandviken

Besöksadress:
Odengatan 52 B 1 TRN
81131 Sandviken

Kontakt:
Tel: 0761260158
E-post: This is a mailto link

Se all info