Hoppa till sidans innehåll

Vätternrundan 2017, 05:16, Sub10 - Summering

02 JUL 2017 16:21
Årets runda avklarad!
  • Uppdaterad: 12 FEB 2018 20:59

Bäste Sub10-deltagar, 

Så är 2017 års upplaga av Vätternrundan till ända. Först ber vi, Geir, Helena och Lars att få tacka för en mycket väl genomförd VR av alla. Det var god stämning, bra kommunikation och säker cykling. Det var i stort sett inte ens en incident. 

Vi rullade ut från Motala kl.05:16 i morgondimman, 22 stycken. Efter en stund kom vi in i ett bra tempo och höll det tempo vi kommit överens om. 

I Ödeshög tog vi vårt morgonstopp på ca tre minuter. Det stoppet blev någon minut längre än planerat men alla gruppen var lugna och vi kom iväg ordentligt alla tillsammans. 

I Gränna blev vi passerade av Roberto Vacchi och Johan Olssons grupp. Här bestämde sig våra vänner från Falun att ta chansen för en tid under nio timmar. De rullade i mål i Motala på totalutdelning 08:45. Snyggt jobbat och grattis! 

Jönköping passerades effektivt och även uppförs- och nedförsbackar vid Bankeryd klarades av utan incidenter. Därefter kom vi till Fagerhult klockan 09:39 och där pausade vi i sex minuter. Även detta stopp gick bra och vi höll tiden i stort sett. Sedan rullade vi förbi Hjo vidare norrut mot Karlsborg som vi kom till som planerat 11:57. 

I Karlsborg råkade vi ut för dagens kanske största incident. Vi valde att hålla till vänster där vägen delades för de som liksom vi skulle vidare. De andra som skulle rasta skulle hålla till höger. D var det några av våra cykelkollegor från andra klubbar som missade och valde att stanna mitt i vägen för att sen vända tillbaka! Det var tur för oss att hastigheten var låg. 

I Boviken, 12:57, pausade vi. Vi stannade i sex minuter där flaskor fylldes med ”ädla” drycker, saltgurkor och bullar konsumerades och annat åtgärdades efter personliga preferenser. Sen var det bara 72 km kvar. 

Efter Aspa in mot Hammarsundet och vidare mot Medevi när det började bli segt för vissa av oss i gruppen tog Magnus, Kenneth och Hans några rejäla förningar i uppförsbackarna. Det var mycket uppskattat och gjorde att gruppen höll ihop väl.

14:57 rullade gruppen i mål. Vår tid blev 09:41. 19 minuter till godo på tio timmar och 4 minuter till godo på vår planerade önskad totaltid på 09:45. Vi uppfyllde våra mål med marginal och detta tack vare gruppens gemensamma insats. Det goda vädret hjälpte naturligtvis till.

Det som vi kanske ska ta med oss som utvecklingsområde till nästa år är det faktum att vi, förutom två herrar Falun i Gränna, mer eller mindre tappade sju cyklister. I mål hade vi decimerats till 13 stycken. Det är olyckligt då vi i gruppen inte fick reda på när dessa cyklister lämnade oss. Kenneth kommenterade detta efter målgång med att någon eller några kanske ska ha ansvar för att kontrollera antalet cyklister som lämnar rastplatserna och stämmer av med de som väljer att lämna gruppen. Det är en god idé att jobba vidare på.

Sub8-gruppen genomförde sin runda på 07:45 timmar. Imponerande

Tack alla för en mycket trevlig dag!

Vänliga sommarhälsningar,

 Gier, Helena och Lars

 Sandviken, 24 juni 2017

Skribent: Peter Lindh
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer 

logo_speedwear

Cykelbyggarn

 Sandvik

  Momentum

 Brynäs Mekano 

 Jäderfors Industriservice 

 Skoogs Mekaniska

 

  Gästrikecupen

 

 

 

Postadress:
Sandvikens CK - Cykel
Odengatan 52 B
81131 Sandviken

Besöksadress:
Odengatan 52 B 1 TRN
81131 Sandviken

Kontakt:
Tel: 0761260158
E-post: This is a mailto link

Se all info