Hoppa till sidans innehåll

Om Sandvikens IF


Sandvikens IF bildades 6 juli 1918. Matchdräkten är röd/vit tröja, vita byxor och röda strumpor. 2013 har föreningen följande lag:

 

A-lag, Div 4, Juniorallsvenskan, Pojkallsvenskan, Bolltrollarna, 8 pojklag och 8 flicklag.

 

Sandvikens IF strävar efter att förena den idrottsliga verksamheten med ett stort socialt ansvar för barn och ungdomar. Föreningens förhoppning är att i samarbete med kommun och näringsliv finna och ta iniativ till nya former för de ungas fostran och skapa lockande alternativ till fritidssysselsättningar. Föreningens målsättning på såväl kort som lång sikt är att bidra till att Sandviken skall vara ett bra alternativ för alla - ung såväl som gammal - att bo och verka i.

 

Föreningens två huvudverksamheter är fotboll och bowling. Målsättningen är att utöva fotboll på svenska elitnivå samt att i bowling vara en av distriktets främsta klubbar.

 

Sollentuna-SIF 004

 

Representationslaget Herrar gör säsongen 2013 sin andra säsong i Div 1 Norra. Under debutsäsongen var man länge med och nosade på toppen, men tappade under avslutningen i serien och slutade till sist på en nionde plats.

 

Inför årets säsong har spelarna förhoppningsvis tillskaffat sig värdefull rutin, och SIF hoppas kunna vara med och kampas med lagen i toppen hela säsongen.

 

Ungdom

Verksamheten 15 - 19 år skall bedrivas elitinriktat med utbildade tränare och bra träningsmöjligheter. Vi skall verka för att göra fotbollen attraktiv och bli första val mot andra idrotter. Vi skall vara ett föredöme för Västra Gästriklands upptagningsområde och bedriva aktiv scouting för att locka talangerna till oss.

 

Ungdomsverksamheten omfattar både pojkar och flickor i åldrarna 4 - 14. 7 - 14 år bedrivs i lagverksamhet och 4 - 6 år i fotbollsskola, Mini-Sif. Mini-Sif är grunden i verksamheten och det är igenom den vi sedan startar upp nya lag till kommande år.

 

Ange alt-text här.

 

Det sociala ansvarstagande är väldigt viktigt för föreningen. Sedan år 2003 bedriver Sandvikens IF en samverkan med grundskolorna i Sandviken i form av Boll och Lek under eftermiddagstid en dag per vecka och skola. Föreningen kommer med ledare och material och bedriver träning i hall eller på gräsplan vid skolan. Förutom detta är vi även ute och föreläser i skolorna om kost, droginformation, rörelse, etik och moral etc.

 

SIF driver också "Projekt Arbetslust" i samverkan med Sandvikens Kommun. I projektet hjälper SIF till att aktivera personer som hamnat i långvarigt utanförskap genom ex arbetslöshet eller längre sjukskrivning. Genom att stimulera dessa personers hälsa hoppas vi också hjälpa dem att komma igen på det personliga planet. Projektet drivs av spelare och ledare i SIF, och lockar fler och fler deltagare.

 

Föreningen bedriver sedan år 2004 ett samarbete med Handikappenheten i Sandvikens Kommun. Verksamheten/Laget går under namnet "Bolltrollarna". Det är fotbollsträning för personer med olika funktionshinder i blandade åldrar.

 

Varje år arrangerar föreningen två stora cuper. I januari spelas Tidnings Cupen. Det är en inomhusturnering i fotboll för herrar, damer, pojkar, flickor och funktionshindrade som pågår i 3 dagar i Göransson Arena och A-hallen Jernvallen. I maj spelas Swedbankligan, vilken är turnering mellan lag från samtliga skolor i Sandvikens Kommun i åldrarna 8 - 13 år.

 

En förutsättning för en förenings verksamhet är en ordnad ekonomi och en ekonomi i balans. Föreningens ledning har som villkorslös förutsättning att ta ansvar för att inordna verksamheten inom tillgängliga resurser.

 

SIF-stilen - på och utanför planen

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:43
Sandvik web

 

Provinsfastigheter 

 

 SEAB_svart_431

 

Fortaxa

 

intersport_1rad

 

Bilmetro

 

 Din Lokaltidning

 

Adidas SportPerformance_Logo_BWp 

 

bingo

 

 

Supporterprylar i lager

Hood

Postadress:
Sandvikens IF - Fotboll
Köpmangatan 18
81139 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275954
E-post: kansli@sandvikensif....