Hoppa till sidans innehåll

SIF International


DSC_2294 DSC_2295 DSC_2297

SIF International är ett projekt tänkt att motarbeta utanförskap samt främja integration och samarbete för i första hand hitflyttade äldre ungdomar och vuxna från hela världen med olika bakgrund, kulturella skillnader och religionstillhörighet.

I projektet SIF International samlas man för att på ett lättsamt, roligt och relativt enkelt sätt överbrygga motsättningar och nå gemensamma uppsatta mål. Tillsammans skapar vi en idrottslig gemenskap samtidigt som man känner en delaktighet i en stor förening.

Tanken och syftet är att på ett bra sätt kunna erbjuda en rolig sysselsättning där man får chansen att träffa andra människor på ett avslappnat vis. Detta borde bidra till en bättre och snabbare anpassning till Sverige och Sandviken. Fokus ska vara på att ha kul och kanske kunna släppa sina bekymmer för en stund. Självklart är alla välkomna utan krav på fotbollstalang eller kunnande.

Träningar, matcher och andra sammankomster sköts av personer från SIF på
Jernvallen-området. Rekrytering av spelare sköts av SIF och ledare i samarbete med integrations-enheten i Sandvikens Kommun. Möjligheterna till att arrangera och delta i andra typer av sammankomster finns som t ex mindre cuper, läger, gruppaktiviteter, etc.

Vi inledde verksamheten på prov i september 2014 för att se intresse och ser helt klart potentialen i att detta skulle kunna bli ett stort och för samhället viktigt projekt med tiden då projektet lockat över 40 personer som tränar kontinuerligt. Kanske kan man göra liknande för barn och kvinnor i framtiden.

För kommunen innebär projektet att man kan erbjuda en utsatt grupp människor en mycket meningsfull och intressant sysselsättning som medför att viljan att lära sig språket och därmed underlätta personens integration och förståelsen för samhället.

För Sandvikens IF så är detta en bra möjlighet att visa vilja, ansvar och engagemang i samhällsfrågor samtidigt som man kan hitta nya vägar till samarbeten med både kommunen och näringslivet i och med den utökade krets av människor och medialt genomslag som detta bör ge. Vi tror också att föreningen via detta får nya supportrar och spelare som man annars inte skulle få samtidigt som vi gör en stor insats för samhället.

Vi ser även ett utökat samarbete med övriga fotbollsföreningar i regionen. Då detta i första hand är ett integrationsprojekt kommer duktiga spelare med rätt karaktär erbjudas plats i andra föreningar som spelar i högre divisioner. I den bästa av sportsliga världar så kanske även provspel i vårt A-lag kan komma i fråga med allt vad det innebär. Vem vet, en ”ny” Nermin Ukic´ kanske kommer fram via detta projekt.

Man behöver inte anstränga sig för att hitta positiva effekter som projektet innebär för dessa människor och vårt samhälle. Målsättningen är att SIF International anmäls till Gestriklands Fotbollförbunds seriesystem och startar upp säsongen 2015 i division 6.

SIF International är ett socialt projekt i samarbete mellan Sandvikens IF, Sandvikens Kommuns integrationsenhet samt Svenska Kyrkan.

DSC_2300

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:59 Skribent: Krister Parling
E-post: This is a mailto link
Sandvik web

 

Provinsfastigheter 

 

 SEAB_svart_431

 

Fortaxa

 

intersport_1rad

 

Bilmetro

 

 Din Lokaltidning

 

Adidas SportPerformance_Logo_BWp 

 

bingo

 

 

Supporterprylar i lager

Hood

Postadress:
Sandvikens IF - Fotboll
Köpmangatan 18
81139 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275954
E-post: kansli@sandvikensif....