Hoppa till sidans innehåll

Tävlande med SSHK


Att tävla med SSHK

Varje termin upprättar vi en tävlingskalender där tränarna har bestämt vilka tävlings som klubben åker på. Hur ska man tänka som simmare/förälder när det gäller vilka tävlingar man ska åka på? Ska man åka på allt, vilka tävlingar är viktiga etc.

Vi delar in tävlandet i tre kategorier.

 1. Träna sig i att tävla.
  Vissa tävlingar handlar mycket om att bara komma iväg och känna pulsen av en tävling, träna sig i att förbereda sig och liknande. Det är ofta lite kortare, halvdags eller heldagstävlingar i närområdet. Exempel på det är:
  5-klubb, gästrikeserien,
  Aquarena och Silverdoppet på våren,
  Fjärran Höjder spelen och Hofors Cup på hösten.
 2. Avstämningstävlingar
  Nästa steg är tävlingar som är avstämningstävlingar för att stämma av hur träningen går framåt. Det kan vara delmoment i en större tränings och tävlingsplanering. Det är i regel 2 dagarstävlingar med eller utan övernattning. Exempel på tävlingar är UGP (Ungdoms Grand Prix),
  Falu Skins Games och olika tävlingar i lång bana under våren,
  Masdoppet och Wadköpingsdoppet på hösten.
 3. Prestationstävlingar
  Det finns några stora tävlingar under året som kan räknas som "de stora tävlingarna" som träningen planeras utifrån. Det är tävlingar som är förbundstävlingar, som är likadana för alla simmare i hela landet. Här vill vi som klubb att så många som möjligt åker på. Det kan ibland vara öppet för alla simmare, eller så finns begränsningar, i form av kval eller åldersgränser. Exempel på dessa är:
  Simiaden; upp till 13 år på våren, 12 år på hösten, för alla
  SUM-SIM; 14-17 år på våren (50:a tävling), 13-16 år på hösten, Kval
  JDM/DM; Kvaltider, junior och senior
  JSM/SM; Kvaltider, junior och senior

Simmare som tränar i teknik och D gruppen har som tävlingsmål i att tävla på nivå 1 + simiaden, C-gruppen har tävlingsmål med nivå 1+2 + simiaden och A/B gruppen har tävlingsmål i nivå 1+2+3.

Kostnader

I augusti 2016 beslutade styrelsen att det kommer utgå en egenavgift i samband med tävlingar.

Egenavgiften är 150:- per tävlingsdag och 150:- per natt vid övernattning. Egenavgiften inkluderar startavgift och lunch. Vid övernattning ingår boende, frukost och middag. Resa sker på egen hand, med hjälp av föräldrar. Hjälp gärna varandra med samåkning.

Det kvarstår att om simmaren stryker sig efter att anmälningstiden har passerats får simmaren själv stå för startavgiften för de grenar som hen var anmäld till. Exempelvis är du anmäld till 3 grenar och väljer att inte delta får simmaren själv bekosta startavgiften som ofta är 60 kr per start.

Allt kring avgifter gäller inte Gästrikeserien och 5-klubb då inga startavgifter finns utan tävlingarna finansieras av simklubbarna i Gästrikland.

Hälsningar

Tränarna

OBS! Anmälan är bindande från det att anmälningstiden gått ut.

Uppdaterad: 10 MAJ 2017 22:58 Skribent: Kenneth Humling

 

Kanslietonline

Sandviken_Bingo

 

SSHK på Facebook

Gilla oss på Facebook

Postadress:
Sandvikens SHK - Simidrott
Box 188
81123 Sandviken

Besöksadress:
Barrsätragatan 38
81180 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info