Hoppa till sidans innehåll

Tre generationer optimistseglare på SKSS

13 AUG 2021 21:46
Under årets seglarskola deltog Kalle som är tredje generationen optimistseglare inom SKSS/SKS. Läs mer om familjens bakgrund.
  • Skapad: 13 AUG 2021 21:46

För att gå tillbaka ännu en generation så kommer Kalles morfarsfar Olof från en segelskutefamilj på Kållandsö. På den tiden fick barnen vara med tidigt och arbeta på skutorna.När han senare flyttade till Göteborg köpte han en kostersegelbåt som morfar Morgan fick växa upp i. 1960 köpte Olof en byggsats (pris 355 kr) till en optimistjolle som han och Morgan byggde under vintern på ungdomsgården på Hisingen. Sedan blev det seglarläger i Sandvik hos SKS. Många tävlingar blev det också med optimisten, som med tiden blev ersatt med olika segelbåtar, Jollyscott, Trissjolle, Segeleka, J18, Folkbåt, Kostersnäcka, Amigo 27 och så Amigo 33.

Så blev det så att även nästa generation, Monika, nästan blev född i segelbåt och så småningom blev det en optimist även för henne, givetvis också seglarläger och flera år med segling på SKS!

NI år var det alltså Kalles tur att följa traditionen och han har i år gått som nybörjare på segelskola. Han bor inte i Göteborg, utan får passa på att segla hos oss när han är på besök. Men nästa sommar blir det nog dags att komma tillbaka på seglarskola, då som fortsättare förstås!

Morgan har lämnat fina bidrag i form av skannade tidningsartiklar från 60-talet. Gå gärna in på Om SKSS/Nostalgi och bläddra bland artiklarna.

Morgan konstaterar att det är mycket som ändrat sig under åren, men SKS ligger kvar, även om tribunen då var på kolonisidan,och segelskutan "Vega", som sällskapet då ägde, nu är borta.

Skribent: Magnus Wächter
E-post: Adressen Gömd

Seglarskola 

Seglarskola 2021 är  nu avslutat, välkommen 2022 Ange föreningskod S6 på 
idrottens bingo för att södja
SKSS

Postadress:
Sandviks KSS - Segling
Krossholmsvägen 67
42338 Torslanda

Besöksadress:
Krossholmsvägen 67
42338 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info