Hoppa till sidans innehåll

Klubbens historia


 Vi är en ideell idrottsförening. Klubben har som mål att vår verksamhet ska präglas av glädje och samhörighet.

Bågskytte ska vara roligt!

 Vi har under senare år varit mellan 50 till 60 medlemar. Klubben har under många år lagt stort focus på ungdomsverksamhet och arrangerat många tävlingar och andra aktiviter för att möta ungdomarnas intresse för sporten.

 Säters IFs Bågskytteklubb är som främsta meriter ett senior VM guld och ett junior VM guld. På 1970 talet var det Ingegerd Grankvist som blev värdsmästare i Fält-skytte, efter 70-talets framgångar med seniorskyttar var det ungdomarna som visade framfötterna. 2004 lyckades Andreas Lindström med bragden att vinna juniorvärdsmästare på värdsmästerskapen i Fält-skytte i Slovenien.

 Klubben bildades år 1970, av några aktiva säterskyttar, som fram till dess skjutit för Avestaklubben Rembo, ville undvika de långa resorna mellan Säter och Avesta. Bland dessa skyttar kan nämnas makarna Gunnar och Ester Lindgren och Ingegerd Grankvist. De vann ett antal svenska mästerskap under 70-talet. Detta skapade ett stort bågskytteintresse i bygden.

 Under alla år som klubben har varit aktiv har sommar träningarna bedrivits i och kring Djupdalarna söder om Säter. Vilket vi tackar alla markägare i Djupdalarna för. Vinterträningarna bedrivs i en lokal i Gammaväveriet under de senaste 20 åren. Tidigare sköts det i många olika lokaler under vintersäsongen, Yxfabriken, Säterdalens dansbana, Klockarskolansgymnastikhall, Skönvikshallen med flera.

 Säters IFs Bågskytteklubb är en klubb som vill utvecklas med sina medlämmar där ideellt arbete och gemenskapen i föreningen kommer bära klubben in i framtiden.

 

Välkomna till Säters IFs Bågskytteklubb

Uppdaterad: 16 FEB 2014 14:48 Skribent: Erik Hjort

Postadress:
Säters IF BSK - Bågskytte
c/o Erik Hjort, Bispberg 21
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022551852
E-post: bispberg21@hotmail.s...

Se all info