Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Om oss

Sätra KonståkningsSällskap bildades hösten 2009 av ett antal entusiastiska åkare och föräldrar, tidigare engagerade i en annan klubb. Visionen var att starta en klubb öppen för alla, såväl engagerade föräldrar som intresserade barn.

När klubben nu fyllt tre år kan vi blicka tillbaka på några händelserika år, där klubben stadigt vuxit, men vägen inte har varit helt rak. Första året bedrev vi skridskoskola i två olika kommuner, Stockholm och Botkyrka, samt hade tävlingsåkare som tränade i samarbete med Boo SK, då vi själva inte hade tillräcklig volym i istider. I slutet av första året hade vi 64 medlemmar.

2010 blev lite av en omstart då vi valde att flytta och koncentrera verksamheten till Mälarhöjdens Ishall. En ny kvalificerad huvudtränare knöts till klubben, vi kunde erbjuda fler istider och det fanns ett stort intresse för sporten i området.

Under vårt tredje verksamhetsår har vi haft istider i såväl Mälarhöjdens ishall som i MB-hallen i Sätra. Vi har nu flera utbildade tränare, från grundnivå till steg 4. Medlemsantalet har stigit till drygt 100, varav 70 aktiva åkare indelade i olika träningsgrupper från nybörjare till märke 4.

Detta har varit möjligt tack vare ett stort engagemang i och kring föreningen. Varmt tack till alla: Styrelse, tränare, medlemmar, åkare, föräldrar som på olika sätt bidragit och stöttat uppbyggnaden av Sätra KonståkningsSällskap dit vi befinner oss idag!

Nu ser vi fram emot ett nytt verksamhetsår med goda förutsättningar och hälsar alla nya medlemmar varmt välkomna!

Uppdaterad: 14 MAJ 2014 18:34 Skribent: Magnus Johansson

Postadress:
Sätra KS - Konståkning
Hummeltorpsvägen 23
14791 Grödinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info