Hoppa till sidans innehåll

Konståkningsförbundets handböcker och policys


Följande dokument och handböcker kan vara intressant för alla i föreningen, oavsett vilken roll man har: styrelseledamot, tränare, åkare och deras föräldrar/familjer. (Klicka på dokument namn för att öppna länken.)

Konståkningen Vill - Svenska Konståkningsförbundet
Konståkningen Vill är Konståkningsförbundets gemensamma idédokument som sammanfattar målsättning, verksamhetsinriktning och kärnvärden. Konståkningen Vill ska genomsyra all verksamhet. Målet är att ha framgångsrika föreningar och fortsatt utveckling av svensk konståkning. Vi ska känna Glädje, Glöd & Gemenskap.

Att vara konståkningsförälder -  Svenska Konståkningsförbundet
Handbok för föräldrar som vill stötta och stärka sina konståkande barn
Ett stöd till föreningarna och deras medlemmar att användas t ex vid föräldramöten men också som ”uppslagsbok”. Med fördel kan den inledningsvis användas till alla föräldrar i verksamheten, men i sin utformning är den tänkt till föräldrar med barn som börjat i Skridskoskolan och vill fortsätta till nästa steg. 

Att driva en konståkningsförening - Svenska konståkningsförbundet
Handbok för styrelser/ledare beskriver överskådligt hur svensk konståkning fungerar och är uppbyggd samt vad som krävs och förväntas av en konståkningsförening. Inte bara de regelverk, formalia och myndighetskrav som ställs på en förening, utan även vikten av att bedriva en verksamhet där vi alla är förebilder som på bästa sätt ska vägleda våra aktiva genom deras barn- och ungdomsår.

Skapa trygga idrottsmiljöer - SISU Idrottsutbildarna
Stödmaterial som togs fram av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna 2012. Med trygga idrottsmiljöer menas att verksamheten bedrivs i enlighet med Idrotten Vill och i linje med barnkonventionen. Det innebär bland annat att barn och ungdomar ska kunna vara aktiva inom idrotten utan att riskera att utsättas för någon form av kränkande behandling.

Att vara arbetsgivare

RF:s Strategi 2025

Policys inom Svenska Konståkningsförbundet

Uppdaterad: 14 APR 2019 12:36 Skribent: Anna Giertz Skablova
E-post: This is a mailto link

Sponsorflyer_webben.png

Postadress:
Sätra KS - Konståkning
Hummeltorpsvägen 23
14791 Grödinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@satrakonstaknin...

Se all info