Hoppa till sidans innehåll

Teamgym Norr på tävling i Järfälla

03 JUN 2018 23:30
2018-05-29 Under den gångna helgen åkte Teamgym Norr söderut för att delta på Rikstvåan i Järfälla.
  • Skapad: 03 JUN 2018 23:30

teamgymnorrI helgen arrangerades Riksettan och Rikstvåan i Truppgymnastik i Järfälla. Teamgym Norr, som är ett samarbete inom GF Norr för regionens gymnaster i åldrarna 13 år och äldre, ställde upp med ett Mixedlag i Rikstvåan. Deltog gjorde gymnaster från GK Norra Norden (Kiruna), Lulegymnasterna (Luleå), Hörnefors GF, Umeå GF och Sävar IK.

Första tävlingen på CoP

Detta var Teamgym Norrs första tävling på CoP (Code of Points) och även första gången som ett lag från region Norr ställde upp i en tävling på så hög nivå. Code of Points skiljer sig från det nationella bedömningsreglementet, främst i vilka svårigheter som får utföras samt att svårigheterna har andra värden eftersom att de går efter internationella regler.

- Tävlingen vi var på kan liknas med JSM/USM i svårighet ungefär. Vi mötte de lagen som kom på pallen på JSM i höstas till exempel. Det största för oss var att vi fick köra fristående på mattor (trupp friståendegolv) för första gången (vilket endast får göras på tävlingar som bedöms på CoP) vilket öppnade upp möjligheten för fria volter såsom salto och frivolt, berättar Hanna Sjödahl. 

Fick tävla på sin yttersta nivå

- Målet med tävlingen var att få åka ner och se de andra lagen köra samt känna att vi fick tävla på vår yttersta nivå, vilket vi fick. Både gymnaster och ledare är väldigt nöjda med helgen och vi ser fram emot att få ställa upp igen i höst eller nästa år, avslutar Hanna.

Skribent: Lars-Åke Vestman
Epost: This is a mailto link


          

                


Klicka på bilden, så kommer du

till SävarNytt!

 

 

 

 

Postadress:
Sävar IK - Gymnastik
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 0702324200
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Vi jobbar för jämställdhet i alla led i samarbete med

norra skogsägarna

 Vi jobbar för en hållbar förening i samarbete med

Umeå Energi

Hos våra samarbetspartners

hittar du alltid bra tips!

Intersportloggo

 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Adidas logo 175