Hoppa till sidans innehåll

Umeå handbollsfestival - vi summerar

10 APR 2019 22:55
Under vårvintern har organisationsgruppen arbetat med att samla ihop alla intryck från gäster och arrangörer, med att få koll på ekonomin samt med att utvärdera uruppförandet av Umeå Handbollsfestival, för att få till en ännu bättre cup 2020.
  • Skapad: 10 APR 2019 22:55

En tydlig värderingsbas

När vi startade arbetet för knappt ett år sedan bestämde vi oss tidigt för ett antal basvärden, saker vi av egen erfarenhet vet att spelare och ledare uppskattar och som bygger den bästa cupupplevelsen. Dessa är

  • Bra handboll - många och långa matcher med en klok lottning.
  • Den bästa maten - i samarbete med Kummin kunde vi leverera Sveriges bästa cupmat. Vi inkluderade också kvällsfika, något vi alltid saknar när vi själva är ute.
  • Det bästa värdskapet - trevligt, passionerat och lösningsfokuserat.
  • Bra kommunikation - i samarbete med Sportswik kunde en stor del av matcherna streamas direkt för att bidra till engagemang på hemmaplan.
  • En hållbar cup - mat på porslin, kaffe i bambumuggar och en bra deal på tågresor är några exempel.

Under trettonhelgen var det så urpremiär för Umeå handbollsfestival, ett samarrangemang mellan GUIF och Sävar IK handboll. Mer än 60 lag spelade handboll i sex hallar under tre dagar. Huvuddelen av lagen kom från Norra Sverige, men redan första året lyckades vi locka en handfull lag från Stockholmsregionen och ett par norska lag. Att över huvud taget få ihop mer än 60 lag första gången är något vi är mycket nöjda med och har ett intensivt och riktat kommunikationsarbete att tacka för.

När vi läser utvärderingarna från cupen konstaterar vi att vi nått väldigt långt i våra ambitioner.  97 % av de svarande säger att det är troligt eller mycket troligt att de rekommenderar cupen för andra handbollsledare. 94 % svarade 4 eller 5 på en 5-gradig skala i det sammantagna omdömet. Galet bra siffror. Vi har all anledning att känna stolthet, även om vi i vår interna utvärdering ser förbättringsmöjligheter på i princip alla områden.

Ett litet överskott

Redan första året har cupen genererat ett litet ekonomisk överskott. Vi kommer att behålla en del av detta i cupens "kassa" inför kommande år och dela ut resten till arrangerande föreningar. Vår långsiktiga målsättning är bra ekonomisk avkastning efter tre år.

Vi kommer igen 2020

Den 4-6 januari 2020 kommer cupen tillbaka. Då sätter vi målet till 100 lag. Vi tänker att tillväxten till detta framför allt kommer ifrån Mälardalen och Norge. Nyheter nästa år blir bland annat att vi öppnar upp de äldre klasserna U18 samt att de yngsta U10 (eller D-ungdom) kommer att spela på en mellanstor plan med 5 utespelare, som ett mellanting mellan minihandboll och vanlig handboll.

Save the Date och Spread the Word!

Ideell kraft när den är som bäst

Det är häftigt att tänka att en liten grupp på mindre än 10 personer - som dessutom alla är nybörjare på området - var starten på detta, lite drygt sju månader innan cupen. Denna lilla grupp åstadkom mycket genom hårt och dedikerat ideellt arbete. Det är hoppingivande. Det är också häftigt att tänka på de hundratals funktionärer som gladeligen ställde upp och med ett leende bidrog till succén. Vi hörde dessutom flera som utryckte att de redan längtade till nästa år. Bara en sån sak. Ett stort tack till alla handbollare från Sävar som bidrog till den första upplagan av Umeå handbollsfestival! Ni är guld värda!

Här hittar du en sammanställningar av de utvärderingar vi gjort samt lite statistik.

Skribent: Niclas Bromark
Epost: Adressen Gömd

Klicka på bilden, så kommer du

till SävarNytt!

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Intersportloggo

Adidas logo 175

Postadress:
Sävar IK - Handboll
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 0702324200
E-post: This is a mailto link

Se all info