Hoppa till sidans innehåll

Egna Nyheter


 

terrängseriens tredje deltävling är nu avklarad och även denna gång blev det SAIK-seger i herrklassen, i form av Vidar Johannsson.
 
Vid Idrottsordens högtidliga sammankomst söndag 25 november delades stipendier ut till lovande idrottare och i år gick både ungdoms- och ledarstipendiet till SAIK-aktiva.
 
Torsdag 29 november är det dags för årets friidrottsgala, med prisutdelning på Berns i Stockholm. Sävedalens Andreas Kramer är nominerad i fyra (!) kategorier och även Sara Christiansson återfinns bland de nominerade.
 
Andra deltävlingen i årets terrängserie arrangerades av IF Kville i Tuve förra helgen. Det blev inga lag-poäng till SAIK denna omgång, eftersom man inte hade tillräckligt med deltagare med. Men det blev SAIK i topp i klasserna M och Pojkar Junior.
 
Efter framgångarna vid Terräng SM i slutet av oktober blev Sävedalens Sara Christiansson och Oscar Claesson uttagna till terräng-NM, som avgjordes den gångna helgen i Reykjavik.
 
Nyhet från Sävedalens AIK

Sorg i Sävedalens AIK

(2018-11-10 15:31)
 

Sorg i Sävedalens AIK

(2018-11-07 20:00)
Det var med stor sorg SAIK idag fick ta emot beskedet att Olle Palm gått bort, efter en tids sjukdom. Hans betydelse för hur klubben utvecklats till att bli en av Sveriges bästa kan inte värderas högt nog.
 
Terräng SM gick i år i Ekerum på Öland. Bäst gick det för Sara Christiansson i K22 klassen där vann SM guld med hela 1min 48sek. Fyra medaljer blev utdelningen under helgen.
 
Under Golden Tracks galan i Lausanne presenterades vinnarna av European Coaching Award som årligen går till en kvinnlig och en manlig ledare från varje medlemsland. I år var det vår egen Per Skoog som fick priset.
 
Sävedalsloppet med start och mål på Vallhamra IP har klasser för alla åldrar och i år bjöds också på ett fantastiskt höstväder.
 
Under höstlovet arrangerar SAIK friidrottsskola i Vallhamra Sportcenter och anmälan är nu öppen.
 
Årets terrängssäsong inleddes i vanlig ordning med Terräng-DM i Kungälv, vilket också är första deltävlingen i Terrängserien. Tävlingen avgjordes i bästa tänkbara höstväder och med flera SAIK-are i spåret.
 
Årets utomhussäsong avslutades helgen 15-16 september med Götalands regionmästerskap för 13-14 åringar, i skånska Eslöv. Från Sävedalen var det 9 ungdomar som klarat kvalgränserna och därmed var med och tävlade för distrikt Göteborg.
 
I onsdags var det tårtkalas i Vallhamra Sportcenter, då SAIK ville fira Andreas Kramer och hans tränare för deras prestation vid EM. Även Olle Palm firades då han fick mottaga SFIFs förtjänstmedalj.
 
Veteran-VM pågår för fullt i Malaga och bland de flera tusen deltagarna från över 100 länder har SAIK med en deltagare: Patrik Björk som springer 100 m
 
123456

  


 Våra arrangemang 

Gran

Julgransförsäljning

 Sävedalsspelen
8-9 juni 2019 

 

 Friidrottsskola

 

Sävedalsloppet

 

Sävedalen Inomhus
2-3 november 2019
 


  

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 
IK

 

.
 
     

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 070-233 09 67
E-post: kansli@saik.nu

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 

Positivum 

Allum logga

ICA

 

Logga C&S

Nötkärnan logo 

 

Ortopedifemmanssport