Hoppa till sidans innehåll

Seriematch 1 i Lerum

16 MAJ 2022 13:31
  • Skapad: 16 MAJ 2022 13:31

Lite spänning i luften och en viss nervositet var det strax innan 12 när sista snacket hölls inför seriematchen i div 1 södra. Vi hade valt att chansa och anmäla oss till en hög serie med målet att hänga kvar för att om ett par år försöka avancera när våra unga aktiva har fått mer rutin. Sex lag var anmälda men Lund hade sent dragit sig ur och förbundet kunde inte ge besked om det betydde att Lund automatiskt blev degraderade eller om ett lag till skulle neråt i seriesystemet. Samtidigt är detta den ena av två matcher så det gällde att skaffa oss ett så bra utgångsläge som möjligt inför höstmatchen. Om beräkningarna stämde skulle vi landa på 29 p och ha Åhus ett poäng bakom oss. Övriga lag skulle vara 15-20 p före.

Dagen börjar på bästa sätt när Ella Gianneschi slog pers i tresteg då hon för första gången i livet hoppade över 10 m i sista hoppet och hennes 10.05 gjorde att hon nådde en tredje plats vilket var bättre än beräknat.

Diskusen följde och där hade vi tvingats slänga in tränaren och veteranen Cecilia som har haft skadebekymmer och visst fanns hopp om att hon skulle ha någon bakom sig men tyvärr fick hon inte riktigt till det i kastningen.

Samtidigt fick Alice Holmberg-Boström ge sig på något som hon aldrig trodde hon skulle behöva göra och det var att springa 2000 mH. Chanslös såklart men eftersom Helsingborg saknade deltagare blev ändå 2 p.

I Höjdhoppet fick vi se den svenska mästarinnan i mångkamp från i vintras, Lovisa Karlsson slå pers med sina 1,77. Vår egen Freja Bäckström, som är betydligt yngre, kvalade in till USM med bred marginal och hennes nya pers på 1,59 är det högsta hoppet under utesäsongen i klassen F15.

En skada på Gael De Conninck som skulle sprungit 200 m och en beräknad andra plats byttes mot en femteplats när unga Hilda Rydén fick rycka in. Hon gjorde ett fint lopp som var klart snabbare än tidigare i karriären men vinden var lite för stark. Och när motståndarna har SM-medalj på distansen från i somras så förstår man nivån på loppet.

I det här läget kändes både 29 p svårt och kanske inte heller möjligheten att undvika sistaplatsen så hoppfull. Men dagen var inte över…

800 m och en aktiv som faktiskt var myndig och då fick vi se ett nytt pers och dagens första SAIK-seger när Malin Jonsson lekte hem loppet. Inget snack om saken när Malin som lämnat en liten lucka första 300 sakta börja plocka meter för meter och när hon gick förbi med 250 m kvar var det inget snack.

Glädjen över Malins lopp kanske gav Alice H-B blodad tand för trots att hon var yngst i startfältet så nådde hon en tredje plats i spjut. Att det var första gången hon kastade med seniorspjut var det ingen som kunde gissa.

Ella G kanske inte resultatmässigt kunde följa upp det fina resultatet från tresteget när hon skulle hoppa längd men en stabil tävling där hon höll en tjej bakom sig var mer än vi kunde begära.

När sedan vår stora stjärna Sara Christiansson lekte hem 3000 m så började vi känna att det här kanske skulle kunna gå ändå. Sara tog det som ett bra träningspass innan tränare Skoog skickade ut henne på lite intervaller efter loppet.

Tränaren Hanna Gille fixade en tredjeplats i kula som är en gren hon nästan aldrig tränat men muskler finns det. Och hade det inte blivit ett övertramp så hade 11 m krossats.

Tre grenar kvar och nu var det dags för Freja att göra debut på 100 m häck. Högre häckar, längre avstånd, fler häckar och längre sträcka. Nervöst såklart. Men fjärdeplatsen är en fjäder i hatten men ännu mer imponerande var att hon fixade alla häckar med tre steg.

Två grenar kvar och vi var nästan ikapp IFK Göteborg och hade samma poäng som Åhus.

Tilda gjorde sin debut utomhus på den riktigt hemska 400 m och hon gjorde det galant. 1.03.78 trots avstannande målgång var ett fint steg mot målet 1.03.00 som är kvalet till USM. Det räckte till en tredjeplats och Åhus var nu efter med en poäng samtidigt som IFK låg 2 p före.

Dags för den avslutande stafetten där man märkte att träning är viktigt. Högby var överlägsna och Åhus knep andraplatsen. Men tredjeplatsen grejades när två lag klantade till det och tappade pinnen.

Till slut kunde vi summera dagen med en delad tredjeplats med fler poäng än vi beräknat och betydligt mindre avstånd till Högby i toppen. Då skall man också ha i åtanke att i 6 av 13 grenar hade vi den yngsta deltagaren så visst finns det stor utvecklingspotential i laget.

Slutställning match 1 av 2

Högby 46
Helsingborg 41
SAIK 35
Åhus 35
IFK Göteborg 34  

Text. Matti Bränholm, coach

 

 

 

Skribent: Cecilia Hallin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

Våra arrangemang  

2022

Oktober 2022

Sävedalen Inomhus

November 2022

JULGRANSFÖRSÄLJNING 2023

 

Premiärloppet

 April 2023 

Sävedalsspelen ny design 2019


 


PARTNERS


  

Du som spelar på Svenska Spel kan via Gräsroten stötta vår förening
genom att lägga till oss på ditt spelkonto.

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 

Följ oss på sociala medier


 

.

Vi stöttar Sävedalens AIK Friidrott

 

 
ICA Maxi Allum Partille logga