Hoppa till sidans innehåll

Seriematch herrar

23 MAJ 2022 16:27
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2022 16:27

Seriematch herrar div 1

Innan Göteborg hade vaknat till liv var det dags för SAIKs atleter att träffas på Centralstation för vidare färd till Sveriges baksida. Det var dags för seriematch i div 1 som skulle gå av stapeln på Tibblevallen i Täby.

I det omgjorda seriesystemet hade vi valt att chansa och anmäla oss till div 1 med ett mål och det var att hänga kvar för att i framtiden vara med och konkurrera. 

Fyra lag kom till start och i den nya seriepyramiden hade det gett oss andrum för inget lag skulle åka ur i år. Målet från början vara att undvika sistaplatsen men när det femte laget(Lund) drog sig ur så blev det lite svårare.

Men det börjar på bästa sätt när Svante Svensson går in och vinner höjdhoppet på fina 1.75 som var pers ute och kval till USM. Och om det inte varit så sanslösa höjningar så hade vi fått ett ännu finare resultat då rivningen på 1.82 var hårfin.

Samtidigt stack Alexander Bucht iväg på 2000 m hinder och lekte hem segern. Aldrig hotad och vi hade börjat med att gå upp i ledningen. SMS hemifrån om att hålla i blev som en fotbollspublik som ropade ”blås av”.

Sen var det dags för lagets ”kapten” Leo Frid-Göransson att äntra diskusringen och trots att diskus inte är hans gren så blev det en andraplats på ren styrka.

Unga Ture Hjortbäck var redan innan längdhoppet startade fullt medveten om att annat än fjärde plats var omöjligt med tanke på motståndet. Om det var det som bidrog, eller om det vara andra saker, är svårt att veta men resultatet är inget som han kommer minnas på sin dödsbädd.

Jonathan Johansson hade lite stolpe ut i 200 m och blev fyra men insatsen var ändå bra då det var hans snabbaste tvåhundring någonsin.

Alfons Råwall hade samma läge på 800 m, kanske något för starkt motstånd men slet på föredömligt och också han gjorde sitt snabbaste lopp någonsin. Detta i en säsongspremiär.

Nu var vi på väg neråt i tabellen och storfavoriten Täby hade tagit kommandot. Men vi hade några starka kort kvar.

Albin Friberg slungade iväg seniorspjut för första gången i tävlingssammanhang  och gjorde det bättre än alla andra när han var riktigt nära 50-meterssträcket när spjutet landade på 49.25. Överlägsen seger trots att han var yngst i startfältet.

Geert Tuinstra lagets ålderman lekte hem 3000 m där han tom varvade en av konkurrenterna. Inget snack om saken innan han fick jogga till tåget för att hinna hem till Alingsås innan skymningen.

En härlig insats där man visar hjärta för SAIK.

Alfred Danerud fick till en fin trestegstävling även om plankträffarna var någonstans mellan dåliga och värdelösa. Men hoppa kunde han och hans 11.53 gjorde att han höll en motståndare bakom sig.

En extremt nervös Ture ställde sig på startlinjen för 110 mh. 23 cm högre häckar än normalt. Längre sträcka och avstånd. Det fanns endast ett mål. Ta dig i mål och lös en poäng. Och det gjorde han då han i motvind ”hoppade” häck. Men alla övriga gjorde inte det och ett fall gjorde att det blev en bonuspoäng för SAIK.

Jonathan gick ner i blocken igen. Denna gång 400 m. En grym öppning och vi började hoppas på en skräll efter 200 m men sen kom klubban och man insåg att dubbla 200 och 400 m gör man inte enkelt i säsongspremiären efter en lång resa samma dag.

Samtidigt testade kapten Leo sin nya teknik i kula och det finns väl en del att slipa på där såg tom undertecknad. Men Leo visste att det skulle räcka till 2:a plats ändå tävlingen är ett delmål och inte slutmål.

Endast stafetten kvar och det viktigaste var att komma i mål och lösa poäng. Det gjordes och dagen var över.

Vi hade skrällt trots att vi hade yngsta deltagaren i 6 av 12 individuella grenar. Täby skulle ju bara vinna men efter Täby placerade sig SAIK. En andraplats i div 1. Där har klubben aldrig varit.

Helt plötsligt finns chanser att avancera till Lag-SM kvalet istället för att undvika sistaplatsen. Två lag går upp och vi är halvvägs, i mitten av augusti vet vi hur det slutar. 

Coacherna Matti Bränholm och Gunnar Axlid samlade truppen och tog med sig hela gänget till Gamla Stan för middag och övernattning med stora leenden på läpparna.

 

Slutställning match 1 av 2

1 Täby 39 p

2 SAIK 31 p

3 Åhus 29 p

4 Ifk Göteborg 27 p

 

Text. Matti Bränholm

Bild. Matti Bränholm och Gunnar Axlid

Skribent: Cecilia Hallin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

Våra arrangemang  

2022

Oktober 2022

Sävedalen Inomhus

November 2022

JULGRANSFÖRSÄLJNING 2023

 

Premiärloppet

 April 2023 

Sävedalsspelen ny design 2019


 


PARTNERS


  

Du som spelar på Svenska Spel kan via Gräsroten stötta vår förening
genom att lägga till oss på ditt spelkonto.

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 

Följ oss på sociala medier


 

.

Vi stöttar Sävedalens AIK Friidrott

 

 
ICA Maxi Allum Partille logga