Hoppa till sidans innehåll

Sommarrapport

08 AUG 2019 23:35
Sommar betyder ofta stiltje på de flesta fronter. Men så är inte fallet i SAIK friidrott. Förutom alla tävlingar med fantastiska prestationer i stort och smått har även styrelsen arbetat på. Här är en rapport över det viktigaste
  • Skapad: 08 AUG 2019 23:35

Grenspecifik träning

En arbetsgruppp har arbetat fram ett förslag på regelverk för deltagande i grenspecifik träning. Den grenspecifika träningen är ett nästa steg och en uppmuntran till de som verkligen vill träna och få möjlighet att specialicera sig. Träningen vänder sig till de lite äldre och som verkligen vill satsa. Bla annat innehåller regelverket krav på närvaro, eget engagemang, tävlingsdeltagande och att man ska vara mogen att kunna ta ansvar för egen träning. 

Vi har också gjort överenskommelser med Anders "Palmas" Palmqvist för sprintträning får ett utökat engagemang.

Ersättare för Anders Gren

Vi har arbetat vidare med att hitta en lämplig ersättare för ersättare för Anders Gren. Vi har jobbat med ett par skarpa kandidater. Det kommer att bli en lösning som vi är mycket nöjda med. Så fort allt är klart återkommer vi men en lösning är mycket nära.

 Upprustning Vallhamra IP

Finns mycket att säga och gör mig väldigt upprörd. Inget, absolut inget har hänt. Vi kommer att träffa Lars Claesson, Kultur- och fritidsförvaltningen (tjänstemannasidan) tillsammans med Niklas Wallenlind den 29 aug. Vi ska försöka få med representanter från Kultur- och Fritidsnämnden (politiska sidan) också.  Kommunen med Partillebo i spetsen sköter detta oerhört dåligt. Man hänvisar bara till ramavtalsleverantören som inte under snart 2 års tid ens kunnat presentera ett pris på det som ska göras. Dags att byta leverantör kan man som amatör tycka! Inte nog med det utan Partillebo vägrar dessutom att direkt prata med oss. All kommunikation ska ske via Kultur- och Fritid anseer man. Hur ska då Partillebo som ägare och förvaltare då veta vad deras brukare har för behov och krav? Fullständigt hål i huvudet.

Apropå hål, så är hålen under löparbanorna som vi upptäckte före sommaren är inte åtgärdade. Vi  har satt ut häckar och spärrat av så att inte någon ska skada sig. Inte ens det lyckades vaktmästarna på Vallhamra att göra under en månads tid!!!!!

 Nya grupper och kö till träningsgrupperna

Styrelsens Ungdomsgruppsansvarige Inger Bramsby Sjöström har tillsammans med Mikael Bentblad tagit tag i arbetet med att kalla köande till nya grupper. En viktig del i det arbetet har varit att försöka komma igång så fort som möjligt efter sommarlovet med de nya grupperna. Tidigare har vi varit anpassat oss till friidrottssäsångerna och börjat nya grupper samtidigt som friidrottens inomhussäsong börjar, alltså oktober/november. Från och med i år kommer vi i stället att anpassa oss till skolsterminerna start istället. 

Inger och Mikael har även betat av köerna och ser nu till att återkoppla snabbare till de som anmäler sig att de vill träna.

Veteranträning

Inger och Mikael har dessutom jobbat med att dra igång veteranträningar. Utskick är på väg ut. Annonsering kommer även att göras här

Dokumentarkiv

Vi fick precis före semestern klart med Microsoft om att SAIK får gratis Office 365-licenser till verksamheten och gratis dokumentarkiv (Sharepoint) och mail till ideella. Detta innebär en besparing och att vi kan effektevisera vår interna administration. Vi kommer att samordna detta med övriga sektioner i SAIK också.

Vi har tidigare blivit lovad av ett större IT-företag att de kan ha möjlighet att sponsra oss med datorer till våra anställda. Vi behöver datorer med tillräcklig kapacitet för att klara de senaste versionerna av Office 365. 

Skribent: Bengt Lanngren
Epost: Adressen Gömd

  


 Våra arrangemang 

 

Sävedalsspelen ny design 2019

8-9 juni 2019 

 

Friidrottsskola
Sommaren 2019

 

Sävedalsloppet

 

Sävedalen Inomhus
2-3 november 2019
 

 

Premiärloppet 


  

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 
IK

 

.
 
     

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 Däckpojkarna Partille

 

Positivum 

Allum logga

ICA

 

Logga C&S

Nötkärnan logo 

 ICA Maxi Allum Partille logga

Ortopedifemmanssport