Hoppa till sidans innehåll

Friidrottsektionens årsmöte hölls utan att ny styrelse kunde väljas

2018-03-23 15:35
På onsdagen var det dags för friidrottssektionen att hålla sitt årsmöte. På dagordningen stod bl.a. den vision som avgående styrelsen arbetat med samt en höjning av aktivitetsavgifterna.
  • Uppdaterad: 2018-03-23 16:07

Avgående ordförande Bengt Lanngren inledde mötet med att tacka alla ideella krafter i föreningen som lagt ner tid och engagemang så att SAIK de senaste åren kunnat utvecklats till att bli en av Sveriges mest framgångsrika föreningar, med placering i topp-tio när det gäller tagna SM-poäng, en stor träningsverksamhet och även en viktig arrangör av olika tävlingar.
Även till alla sponsorer riktade han ett tack, där ex. Cederleüfs & Svenheimer stod för kvällens fikabröd, innan han lämnade över ordet till mötesordförande Anders Prytz från Utby IK.

Bland punkterna som gicks igenom under kvällen var verksamhetsberättelsen samt resultaträkningen för 2017. Förutom alla idrottsliga framgångar under året ville styrelsen där framhålla den digitalisering av medlemsregister och ekonomirutiner som genomförts. Björn Andersson, från styrelsen, gick igenom resultaträkningen, där mötet fick svar på de frågor de hade. I stort har utfallet följt den budget man haft. Därefter beviljades styrelsen ansvarsfrihet för 2017.

En av de viktigare punkterna på dagordningen var den Vision och Verksamhetsplan för 2018-2023 som styrelsen arbetat med. Det var ett ambitiöst dokument som presenterades och här kom årsmötet med flera värdefulla kommentarer och bra diskussion, för kommande styrelsen att ta hjälp av vid färdigställandet.

En höjning av aktivitetsavgiften beslutades det om, som kommer att gälla från höstterminen 2018 (för aktuella avgifter se här).

Då flera av ledamöterna i styrelsen meddelat att de kommer att sluta hade valberedningen i år haft en extra svår uppgift med att hitta kandidater till alla poster. Enligt stadgarna ska styrelsen bestå av 3-8 ledamöter, varav en ska vara ordförande och årsmötet kunde därför inte gå till val med enbart de sex föreslagna kandidaterna. Årsmötet beslutade då att ett extra årsmöte ska hållas senast 31 maj, med sittande styrelsen som en interimslösning tills dess. För att få fram kandidater valdes därför en ny valberedning, bestående av Olle Palm, John Persson och Carina Hellquist.

Under övriga frågor kom en fråga om veteranklasser vid alla SAIKs tävlingar upp. Vid de lopp SAIK arrangerar finns veteranklasser, men skulle det även vara möjligt vid Sävedalsspelen? Mötet beslutade om att det skulle undersökas om det går att ha veteranklasser redan vid årets Sävedalsspel och till 2019 ska veteranklasser finnas med.

Därefter tackade styrelsen mötesordförande Anders Prytz för ett väl genomfört möte och vi kunde alla (efter att ha plockat undan) gå hem och ladda inför det extra årsmötet.

Skribent: Anna Breitholtz
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

sävedalsloppet

20 oktober 2018

 Sävedalen Inomhus
3-4 november 2018

 

 Friidrottsskola

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


Vi stöder Sävedalens AIK

 

 
Ortopedifemmanssport
.
Allum logga
Logga C&S
 
IK
Logga Com 7
ICA
Positivum 

 

.
GV21K halfmarathon
 
     
springigbg

 

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 070-233 09 67
E-post: This is a mailto link