Hoppa till sidans innehåll

Fyra nomineringar för Andreas vid årets Friidrottsgala

22 NOV 2018 16:05
Torsdag 29 november är det dags för årets friidrottsgala, med prisutdelning på Berns i Stockholm. Sävedalens Andreas Kramer är nominerad i fyra (!) kategorier och även Sara Christiansson återfinns bland de nominerade.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2018 16:05

Första kategorin Andreas är nominerad till är:

Årets genombrott i landslaget, med motiveringen: Nytt stort kliv i utvecklingen förde vid EM till inte bara första seniorfinalen utan också första medaljen när det blev silver strax före den regerande världsmästaren!” 

Det är tredje året i rad Andreas är nominerad i kategorin Årets genombrott och även om man kan undra hur många genombrott man kan ha, så håller vi tummarna för att det blir tredje gången gillt i år. Övriga nominerade är Thobias Montler (längd) och Simon Petterson (diskus).

Till Årets genombrott i landslaget är även Sävedalens Sara Christiansson nominerad Motiveringen lyder:
Inledde sitt landslagsår med suveränt guld på NM terräng i november 2017 och avslutade det med en tuff dubbel i Finnkampen: Personligt rekord med nio sekunder på 5000m (bästa svenska) och under 34 minuter i karriärens första 10000m-lopp.”
Även utanför landslaget har Sara haft en fantastisk säsong och är väl meriterad till priset, skulle hon få det.

Andreas Kramers andra nominering är till priset för Årets prestation i landslaget, för EM-silvret i Berlin med tangerat svenskt rekord på 800m. Konkurrenterna i denna klass är Armand Duplantis (stav), som nog får räknas som favorit efter den fantastiska stavtävlingen i Berlin, där han till slut stod som vinnare. Även Daniel Ståhl (diskus) är nominerad i denna kategori.

Nominering nummer tre för Andreas är för Årets prestation i Friidrotts-SM: ”Gjorde sitt eget lopp från start till mål där han till slut hade byggt upp över två sekunders marginal bakåt till den intensiva spurtstriden om silvret.”
Övriga nominerade är Thobias Montler, som vann längdtävlingen i överlägsen stil, samt Daniel Ståhl, som vann diskustävlingen med ett kast som inte bara är SM-rekord utan även världsårsbästa. Alla tre alltså väl förtjänta av sin nominering, men kanske fördel till Daniel Ståhl.

Fjärde och sista kategorin som Andreas är nominerad till är Året prestation vid Folksam GP, efter seger och svenskt rekord på 800 m vid Karlstad GP. Med i motiveringen är även hans seger vid Göteborg GP, då han i regn och blåst var nära nytt rekord. Även i denna kategori är konkurrenterna Armand Duplantis och Daniel Ståhl. Men svenskt rekord är svenskt rekord och i denna kategori skulle jag sätta Andreas främst.

Enda kategorin Andreas inte är nominerad i är Årets prestation vid Finnkampen, eftersom han tyvärr blev sjuk och fick lämna återbud till den tävlingen.

Övriga nomineringar hittar man på Svensk Friidrotts hemsida: http://www.friidrott.se/forbundsinfo/figalan/nominer/Nomineringar-18.aspx

 

Skribent: Anna Breitholtz
Epost: Adressen Gömd

  


 Våra arrangemang 

Gran

Julgransförsäljning

 Sävedalsspelen
8-9 juni 2019 

 

 Friidrottsskola

 

Sävedalsloppet

 

Sävedalen Inomhus
2-3 november 2019
 


  

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 
IK

 

.
 
     

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 070-233 09 67
E-post: This is a mailto link

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 

Positivum 

Allum logga

ICA

 

Logga C&S

Nötkärnan logo 

 

Ortopedifemmanssport